Hirdetés

Jövő októbertől nem árul többé alkáli elemeket az IKEA



|

Leveszi a polcokról az újratöltést nem támogató, klasszikus alkáli elemeket az IKEA, ezeket jövő októberben nem lehet majd megtalálni a kínálatában.

Hirdetés

Az IKEA jövő októberben minden hagyományos, nem újratölthető alkáli elemeket kivon a forgalomból, ezek többé nem lesznek megtalálhatóak a polcain. Ezzel a lépéssel az energiafogyasztást és a környezeti terhelést szeretné mérsékelni. A cég által tanulmányozott kutatások eredményei szerint ugyanis az alkáli elemek sokkal nagyobb mértékben károsítják a környezetet, mint az újratölthető nikkel-metál-hibrid akkumulátorok, amennyiben ezek háztartási eszközökben való alkalmazását vizsgáljuk. 

Hirdetés

Az IKEA szeretné lehetővé tenni az egészségesebb és fenntarthatóbb életet a bolygón, és azzal, hogy innentől kezdve csak újratölthető akkumulátorokat kínál, egy lépéssel közelebb kerül ehhez a céljához. A fogyasztók pedig úgy mérsékelhetik a pazarlást, hogy olcsó és kényelmes megoldással nyújtják meg a termékek élettartamát. 

Az IKEA 2018. szeptembere és 2019. augusztusa között körülbelül 300 millió alkáli elemet adott el, és úgy számol, ha a vásárlói újratölthető elemeket vittek volna, amiket aztán 50 alkalommal töltenek fel, akkor a globálisan keletkező hulladék mennyisége évi 5000 tonnával lenne kevesebb. Az cég saját márkás, Ladda jelzésű újratölthető akkumulátoraiból egy négy darabos csomag 7 dollárba, a töltő 9 dollárba kerül. A kizárólag lítium-ionos gombelemekkel működő termékekhez persze ezután is biztosítják az energiaforrásokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.