Hirdetés

Jövőre az olcsóbb iPhone-ok is megkaphatják az iPhone 14 Pro új szenzorszigetét



|

Sokan még az előrendelt iPhone 14-üket sem kapták meg, de a pletykák már az iPhone 15-ről szólnak.

Hirdetés

A szivárogtatók már tavaly elkezdték pedzegetni, hogy az iPhone 14-gyel az Apple elbúcsúzhat a 2017 óta alkalmazott belógó szenzorszigettől, vagyis a notchtól. Az első jelentések még két kisebb kivágásról árulkodtak, végül azonban egy összefüggő, animációkkal felturbózott szigetet kaptunk Dynamic Island néven.

Az új technológia jelenleg csak a drágább iPhone 14 Pro és Pro Max modellekben érhető el, a megbízhatóbb elemzők közé tartozó Ross Young szerint viszont ez nem sokáig marad így.

Hirdetés

Az állítását az Apple ellátási láncára alapozó szakember ugyanis úgy tudja, hogy jövőre már az iPhone 15-ös alapmodellekben is ott lesz a dinamikus szenzorsziget. Mielőtt azonban még nagyon megörülnénk, a 120 Hz-es (ProMotion) LTPO paneleket továbbra is csak a Pro-szériában találjuk majd meg, mivel Young szerint a partnerek egyszerűen nem tudnak eleget gyártani ezekből.

Ha a korábban többször is pontosan jósoló szivárogtatónak igaza van, az sokakat meglephet, hiszen a 120 Hz-es kijelzőket még a tavalyi iPhone 13 Próban és Pro Maxben vezette be az Apple, így logikusabbnak tűnt, hogy ez a megoldás "csorogjon le" először az olcsóbb modellekhez. Nem árt azonban leszögeznünk, hogy egy egészen korai pletykáról van szó, a jövő ősszel esedékes rajtig az Apple tervei is változhatnak.

Annyi viszont bizonyos, hogy a cupertinóiaknak nem árt majd valami érdemi fejlesztést villantaniuk az iPhone 15-nél, hiszen az iPhone 14 csak a kamerában lépett előre a 13-hoz képest, a dizájn és az erőforrás maradt a régi, ami a jelek szerint az eladásokra is rányomta a bélyegét

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.