Hirdetés

Jövőre érkezhet a kitekerhető kijelzős LG mobil



|

Futurisztikus tervei vannak az LG-nek, Project B néven egy olyan mobillal készülnek, amely még a versenytársak hajtogathatós dizájnján is túlmutat.

Hirdetés

Az LG régóta gondolkozik rajta, hogy miként állhatna elő valami egyedi megoldással a mobilpiacon. Évről évre felbukkan egy koncepció, de most úgy néz ki, hogy a feltekerhető mobilt tényleg megcsinálja a gyártó. Ennek fejlesztése Project B néven fut, és a The Elec információi szerint Kwon Bong-seok ügyvezetőről kapta a nevét. A feltekerhető LG mobilról a múlt hónapban is bukkantak fel szabadalmak, és most úgy fest, már a prototípusokon dolgozik a dél-koreai cég. 

Hirdetés

A speciális rendszer szükség szerint vonja vissza vagy terjeszti ki a kijelzőt, így éppen akkorán lehet majd dolgozni, olvasni, amekkorára szükség van. Persze így majdnem minden alkatrészt át kell szabni, a hagyományosak ebben a konfigurációban nem jók.

Ez ugye annyiban változtatja meg a mostanában beinduló hajtogatós koncepciót, hogy nincs összecsukott állapot, amikor a kijelzők vagy egyáltalán nem látszanak (mint például a Samsung Galaxy Fold esetében), vagy két oldalon is lesz egy-egy (mint ahogy például a Huawei próbálkozik ezzel). Ehelyett egyetlen felület lesz, amelynek a szélessége változtatható, bár a tervek között megjelenik egy laptopszerűen meghajtott nézet is, amely talán a virtuális billentyűzetet helyezi az alsó részre, de a tervrajzokból még nem sokat lehet kisilabizálni.

Érdekes módon az LG Display mellett a BOE is fejleszt az új modellbe feltekerhető kijelzőt. Az utóbbi időben viszont sokat kritizálták a BOE panelek minőségét, állítólag a Samsung minőségtesztjén sem ment át a gyártó.

Az LG 2021 elején dobhatja piacra a feltekerhető mobilját, ezen felül állítólag két további modellt is tervez. Aztán persze várjuk ki a dolgok végét, hiszen bármennyire hatalmas és világrengető újdonságnak kiáltották ki nemrég a hajtogathatós kijelzőket, azokkal sem robbantott eddig bankot senki, inkább amolyan drága különcködésként tartják számon legtöbben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.