Hirdetés

Jövőre jelentősen csökkenhetnek a DDR5-ös memóriák árai



|

Az AMD piaci előrejelzései alapján akár hasonló árkategóriába kerülhetnek, mint a DDR4-es modulok.

Hirdetés

Idén nyáron már több beszámolóban olvashattunk arról, hogy látványosan elkezdtek csökkenni a DDR5-ös memóriamodulok árai, ami nem csupán a nyugat-európai piacon, hanem Magyarországon is megfigyelhető volt.

Az augusztusi számítások alapján pedig már egyes elemzőcégek arra a következtetésre jutottak, hogy 2022 harmadik és negyedik féléveiben tovább mérséklődnek az árak.

Hirdetés

A biztató hírek továbbra is érkeznek az árazással kapcsolatban, ugyanis a DigiTimes értesülései alapján szinte garantált, hogy olcsóbb lesz a DDR5, sőt 2023-ban akár arra is lehet számítani, hogy hasonló áron lehet majd ilyen modulokat vásárolni, mint DDR4 memóriát. A DigiTimes szerint továbbá az AMD arra számít, hogy az árak kiegyenlítődésse valamikor 2023 közepén fog bekövetkezni.

Ennek a piaci folyamatnak a legfőbb oka, hogy a gyártók elkezdték kiadni az olcsóbb RAM modulokat, azonban a magasabb teljesítményt garantáló gyártmányok továbbra is magasabb áron lesznek elérhetőek.

Aki tehát mindenképpen DDR5-ös memóriára szeretne beruházni, és nem csak a csúcsmodellekkel éri be, érdemes még néhány hónapot várnia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.