Hirdetés

Jövőre végső búcsút inthetünk az Internet Explorernek



|

A klasszikus webböngészó több mint 25 évig volt elérhető, de a Microsoft úgy döntött, eljött az Explorer végének ideje.

Hirdetés

A Microsoft 1995 augusztusában adta ki az Internet Explorer első verzióját, 26 évvel később pedig véglegesen leállítja a szolgáltatás támogatását.

A vállalat tavaly nyáron bejelentette, hogy 2021 augusztusában meg fog szűnni a böngésző online támogatása, viszont egy új blogbejegyzésből kiderült, hogy 2022-től minden tekintetben átveszi a helyét a Microsoft Edge. Pedig furcsamód a régi böngésző népszerűsége még nőtt is a tavaly év végi statisztikák alapján.

A Chromium-alapú Edge fejlesztésére fókuszál tehát a továbbiakban a Microsoft, viszont a cég lehetőség biztosít arra, hogy a régi Explorerre optimalizált honlapok és eszközök használhatóak legyenek a jövőben. Az Edge beépített IE-módjának köszönhetően ezek ugyanis hiba nélkül elérhetők, így aki esetleg a nosztalgiázás miatt használt Explorert, az ebben a formában továbbra is megteheti majd.

Hirdetés

Az Internet Explorer online szolgáltatásainak támogatása 2021. augusztus 17-én, vagyis egy nappal a böngésző 25. születésnapját követően fog leállni, minden más támogatást pedig 2022. június 15-én fog megszüntetni a Microsoft, így az Interner Explorer legutóbbi 11-es verziójú asztali alkalmazásától is búcsúzhatunk.

A Microsoft kapcsolódó bejegyzése a vállalat hivatalos blogján olvasható, ebben a cég kiemeli, hogy a döntést elsősorban a hatékonyság növelése és a felhasználók adatainak biztonsága befolyásolta.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.