Hirdetés

Justin Bieber vett egy képet egy majomról, közel 500 millió forintot bukott rajta



|

Mindenki a nagy kriptopénz-összeomlásról beszél, csak a szerencsétlen unatkozó majmokkal nem foglalkozik senki.

Hirdetés

A nagy kriptoösszeomlás áldozata lett az a majmos képsorozat is, amelyet sokan az NFT-vel azonosítanak. Természetesen rengeteg nem helyettesíthető tokent forgalmaznak a mai napig (nem csak képeket), mégis a félig-meddig véletlenszerűen generált majmok, azaz a Bored Ape Yacht Club tagjai lettek a leghíresebbek.

Az NFT-őrület hajnalán az ötletgazdák egy rakás hírességet is megnyertek maguknak, Jimmy Fallon például aktívan népszerűsítette a projektet és arra buzdított mindenkit, hogy vegyen a már akkor is túlárazottnak tartott majmokból. Az egyik "áldozat" Justin Bieber volt, aki képes volt megvásárolni egy példányt 1,29 millió dollárért.

Hirdetés

Ez a januári fellendülés idején volt; egy hónappal később vett még egyet sokkal "barátibb", 444 ezer dolláros áron. Ez volt az:

Az összeomlással a majmos sorozat is rengeteget veszített az értékéből, nemrég akár 60 ezer dollárért is vásárolhatott bárki, aki úgy érezte, hogy ennek még van értelme. Mára kissé drágultak: a legolcsóbb példányok 69 ezer dollárba kerülnek. Így jártak Bieber majmai, azaz az 1,29 milliós is ennyibe kerül most. Azaz a pénze 95 százalékát bukta. Nem mintha megérezné, tekintve, hogy a piacon jelenleg 200 milliót ér a sztár.

Az NFT-kről csak szomorú történeteket közöltünk mostanában, ott van például a milliárdos metaverzum, amelynek egy hónapja 38 felhasználója volt. Vannak azért, akik még szentül hisznek a formátumban, és ezt demonstrálandó hajlandóak eredeti Frida Kahlo-képet is égetni

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.