Hirdetés

Kamera nélkül is igen érdekes a GoPro mobilapplikációja



|

A GoPro közösségi lehetőségekkel és könnyebben átlátható fotógyűjteménnyel is bővítette a megújult Quik alkalmazást.

Hirdetés

A GoPro 2016-ban indította a Quik applikációt, amely segítségével gyorsan és egyszerűen lehetett szerkeszteni a felvett tartalmakat. Az app egy idő után viszont nem kapott frissítéseket, így a cég az eredeti GoPro applikációra fókuszált. A Quik azonban most iOS és Android készülékeken is újraindult, a szerkesztési lehetőségek mellett pedig az Instagramhoz hasonló feed felületet is kapott.

A cég már 2019-ben is beszélt arról, hogy a Quik funkcióit beépítené a GoPro applikációba, ez most már sikerült. Nick Woodman ügyvezető igazgató egy interjúban elmondta, hogy az új app marad a kamerák kapcsolódására és irányítására szolgáló felület, ugyanakkor az úgynevezett "mural" funkcióval a felhasználók könnyebben átláthatják és rendezhetik a felvételeiket.

Hirdetés

Az új Quikben elérhetőek továbbá videószerkesztő eszközök, témák és filterek is, valamint a felhőben tárolt biztonsági mentések lehetősége is adott. Ezekért viszont havi 2 dollárt vagy évi 10 dollárt kell fizetni, a GoPro app eredeti funkciói pedig továbbra is ingyenesen használhatók maradnak. Azok, akik korábban GoPro Plus előfizetők voltak, automatikusan elérhetővé válnak számukra a Quik fizetős lehetőségei.

Woodman még hozzátette, hogy szerinte a Quik legizgalmasabb lehetősége a mural, amely a gyakorlatban a fotóalbumokat helyettesíti. Tapasztalata szerint albumokat nézni egyszerűen nem érdekes, de a GoPro új feed lehetőségével viszont a képek és videók rendezése, a korábbi anyagok és emlékek visszanézése sokkal kellemesebb élménnyé válik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.