Hirdetés

Kamerákkal figyeli a dolgozók távolságtartását az Amazon



|

Élőben mérik és mutatják a dolgozók közötti távolságot az Amazon telephelyeire kihelyezett speciális kamerák.

Hirdetés

A koronavírusról bár kevésbé hallani az utóbbi hetekben, azért még mindig nagy figyelmet kap, hiszen a veszély nem múlt el teljesen. A legtöbb helyen a távolságtartás fontosságát hangsúlyozzák, és valószínűleg egy darabig még így is marad mindez. Sok helyen igyekeznek minimalizálni a dolgozók egymással való érintkezését. Az Amazon például úgy, hogy speciális kamerákat telepített a telephelyeire, amelyek a járkáló dolgozók közötti távolságot monitorozzák, majd vetítik ki a folyosókon lévő kijelzőkre. 

Hirdetés

Természetesen a háttérben mesterséges intelligencia dolgozik, azt ellenőrzi, hogy megfelelő-e az emberek közötti távolság. A dolgozóknak pedig a monitorokon kellene figyelniük, hogy elég távol vannak-e másoktól. Bár elsőre trendinek hangzik az újítás, azért a gyakorlatban kevésbé praktikus, hiszen a dolgozók maguk is meg tudják ítélni mások közelségét, a monitor nézegetése pedig elvonja a figyelmüket. 

Az Amazon kitért rá, hogy a kamerák nem tárolnak adatokat a megfigyelt személyekről, a kritikusok szerint azonban a cég mindig új technológiákra hivatkozva próbálja mérni a dolgozók hatékonyságát, és a legtöbbet kérni tőlük. Szintén kritizálták az Amazont amiatt, hogy valódi védelmet nem biztosít a dolgozói számára még járvány idején sem. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.