Hirdetés

Kamerán keresztül is méri már a pulzust a Xiaomi



|

A Xiaomi frissített Mi Health appja lehetővé teszi a pulzus kamerán keresztüli mérését és követését.

Hirdetés

Mielőtt az okosórák elterjedtek volna, és az okostelefonos őrület igazán berobbant volna, a mobilkészülékekre már léteztek olyan appok, amelyek a vaku és a kamera használatával képesek voltak a pulzust leolvasni: ehhez csak a kamera lencséjére kellett helyezni az ujjunkat. Újabban az imént említett módszerhez nyúl vissza a Xiaomi frissített Mi Health appja, amelybe egyre több funkció kerül bele a frissítések során. Lépésszámláló, alváskövető, menstruációs ciklust számon tartófunkció, most pedig már pulzusmegfigyelés is. 

Hirdetés

Ez utóbbi az okostelefon kameráját használja pulzusmérésre. Meg kell nyitni az app pulzusra szabott menüjét, és megnyomni egy gombot, majd követni az utasításokat. Alapjában véve a kamerára és a vakura kell tenni az ujjunkat, majd elindul a mérés. 

Az alkalmazás képes rögzíteni a jelenlegi állapotunkat, majd visszajelzést is ad, amennyiben normális, vagy attól eltérően túl lassú, esetleg túl gyors az értékünk. Mindezeket gyűjti és kielemzi, így nyomon tudjuk követni a változásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.