Hirdetés

Kamu Facebook-profilokkal vettek célba kínai hackerek külföldön élő ujgurokat



|

Nem csak így próbálták rábírni az érintetteket, hogy rosszindulatú weboldalakra kattintsanak.

Hirdetés

Kínai hackereket fékezett meg a Facebook, miután azok külföldön élő ujgurok eszközeit vették támadásba a platformon keresztül, közölte a cég szerdán.

A Facebook állítása szerint a hackerek kamuprofilokkal és weblapokkal céloztak és figyeltek meg nagyjából ötszáz érintettet, főképp Kína Hszincsiang tartományából származó, a muszlim ujgur kisebbséghez tartozó aktivistákat, újságírókat és disszidenseket, akik most például az USA-ban, Ausztráliában vagy Kanadában élnek.

Hirdetés

A támadók többek közt az ujgur közösség tagjainak álcázták magukat a Facebookon, így bírták rá áldozataikat, hogy rosszindulatú weboldalakra kattintsanak, eszközeik pedig megfertőződjenek. Ezen túlmenően más kamuweblapokkal, de még androidos alkalmazásba rejtett vírussal is próbálkoztak.

A Facebook szerint az az Evil Eye-ként is ismert csoport felelős a kibertámadásért, ahonnan már korábban is célba vettek ujgur felhasználókat. Hozzávetőlegesen 100 fiókot töröltek, a kártékony oldalak megosztását mostantól blokkolják, az érintett felhasználókat pedig értesítik a helyzetről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.