Hirdetés

Kapaszkodjatok meg, ez kemény lesz: pulóveren tér vissza Clippy



|

Nem is akárhogy, és szerencsére (egyelőre) nem a képernyőre, de azért így is PTSD-szerű tüneteket érzünk.

Hirdetés

A fiatalabbak nem biztos, hogy értik, miért kerülget minket a pánikroham a hír hallatán - nekik üzenjük, hogy mázlisták vagytok! - az idősebbek azonban tudják, micsoda súlya van ennek a mondatnak:A Microsoft visszahozza Clippyt, azaz a Word- és Excel-használók életét megkeserítő virtuális asszisztenst, akit a felhasználóiélmény-mérnökök valamiért egy gemkapocsként vizionáltak.

Clippy a PC-s aranykor terméke: 1997-ben bukkant fel, amikor még hírből sem ismertük a felhőalapú munkát, az internet sebességét kilobitben mértük és természetesen szó sem volt deep learning MI-ről. Kár, mert szegény Clippyre ráfért volna pár algoritmus, amilyen idegesítő volt. Szerencsére 2001-ben kivonták a forgalomból, de az a négy év bizony nagyon-nagyon hosszú volt.

Hirdetés

A Microsoftnál szerencsére egészséges öniróniával gondolnak a kabalára és megfelelő kontextust találtak feltámasztására:

egy direkt csúnya karácsonyi pulcsin tér vissza.

Pont úgy néz ki, mint annak idején (alighanem még a pixelszám is stimmel, már amennyiben a kötés mintáit képpontokként kezeljük), még egy idegesítő pop-up üzenetet is kapott. 

Jöjjön a lényeg: itt vehetitek meg, feltéve, ha frissítik a készletet, mert sajnos minden példány azonnal elkelt. Az ára kicsit borsos, 30 ezer forint, igaz, ennek egy részét egy gyerekek továbbtanulását támogató szervezet, a College Success Foundation kapja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.