Hirdetés

Karácsonyi ajándéknak álcázta magát a Boston Dynamics robotkutyája



|

Spot már a fa alá is belopakodna.

Hirdetés

Lassan egy egész regényt lehetne írni arról, mi mindent csinált az elmúlt években a Hyundai által felvásárolt Boston Dynamics robotkutyája, Spot. Ha csak 2021-et nézzük, februárban kertésznek állt, augusztusban a parkouros képességeit csillogtatta meg, novemberben pedig a The Rolling Stones egyik legnagyobb slágerének klipjét táncolta el nekünk.

Nem csoda hát, hogy a négylábú az ünnepeket sem hagyja ki, a 2015-ös szánhúzós előadáshoz képest azonban a Boston Dynamics most egy egész visszafogott produkcióval állt elő.

Hirdetés

A cég Twitter-fiókján megosztott videóban egy hétköznapinak tűnő ajándékcsomag látható, ám hamar kiderül, hogy ez bizony megint a jól ismert robotkutya, aki akár a fa alá is képes belopakodni magát, vélhetően a frászt hozva a next-gen konzolra, vagy más kütyükre vágyó gyerekekre.

Ahogy a The Verge rámutatott, a mutatvány erősen emlékeztet a Metal Gear Solid-szériára, ebben ugyanis a kém/kommandós/zsoldos főhős, Solid Snake bevett szokása különféle kartondobozok alá bújva elosonni az ellenség mellett.

A klasszikus motívumot persze számtalan filmben és mesében is láthattuk már, Spot esetében viszont azért ül az MGS-párhuzam, mert a robotkutya akár katonai és rendvédelmi célokra is bevethető: a Hyundai egyik gyárát például egy ilyen szerkezet tartja szemmel.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.