Hirdetés

Tech-ajándék a fa alá: nagy karácsonyi ajánló



|

A karácsonyi szezonban versengenek kegyeinkért a cégek. A sok új termék között nézelődve hatalmas akciókba, előnyös csomagajánlatokba futhatsz bele, így többet kaphatsz pénzedért. Összegyűjtöttük a legjobb vételeket.

Hirdetés

Míg november az óvatos tervezésé volt, a Black Friday elszabadította az igazi adventi őrületet, és érezhetően megteltek a plázák, meghosszabbodtak a pénztáraknál a sorok, és megsokasodtak a boltokban fejüket vakaró emberek. A technológiai termékek vásárlásakor nem érdemes holmi impulzusokra reagálni, inkább játékként célszerű felfogni a szituációt, amelyben a kereskedő és a gyártók célja minél inkább terelni minket bizonyos modellek felé. A csali lehet a kedvező ár - lásd fekete péntek(ek) -, a bolti kiemelés vagy éppen egy hangzatos, ámde kevésbé fontos funkció kidomborítása. A játékban a te feladatod a csapdák elkerülése, hogy december 24-én elégedetten dőlj hátra: a lehető legjobb dolgok kerültek a fa alá.

Hirdetés

Mostani összeállításunkban a legnépszerűbb szórakoztatóelektronikai termékkategóriákat vesszük sorra, azokat, amelyek jó eséllyel az idei karácsonyi szezon sztárjai lesznek a játékkonzolok mellett. Cikkünkben nemcsak a fontos paramétereket, hanem a szerkesztőség által megszavazott legjobb vételeket is megmutatjuk három árkategóriában.

Okosórák, aktivitásmérő

Sokat fejlődtek az elmúlt években az okosórák és az aktivitásmérők, olyannyira, hogy a két kategóriát már szinte csak az különbözteti meg egymástól, hogy előbbiek akarnak az analóg társaikra hasonlítani, míg utóbbiak egy hosszúkás kijelzővel rendelkeznek. Mivel még kicsi, de feltörekvő piacról van szó, temérdek egészen különleges, ámde kevésbé hasznos ötlettel, funkcióval is találkozhatsz ezekben a termékekben.

Erre figyelj vásárláskor!

Ha csak a készülékek tudását figyeled az ár-összehasonlító oldalakon, akár úgy is tűnhet, hogy nem sok különbség van a 10 és a 100 ezer forintos modellek között. Van, hogy mindkét eszköz tudja mérni a pulzust és követni alvásodat, ám jelentős eltérések lehetnek a tényleges hatékonyságban.

Hasznos kiegészítők

  • Plusz óraszíj
  • Pulzuspánt
  • Sebesség- és pedálfordulat-érzékelő

Az okosórák legfontosabb jellemzői

1 Üzemidő
Talán az egyik leglényegesebb szempont; a jobb aktivitásmérők akár egy hetet is kibírnak töltés nélkül.
2 Mérési pontosság
Minden eszköz meghatározott logika alapján mér, ezer lépésenként például 5 százalékos eltérés is lehet az egyes modellek között.
3 Vízálló kivitel
Az olcsóbb karpereceket egyáltalán nem szabad vízbe meríteni, míg egyes drágább modellekkel akár búvárkodni is lehet.
4 Értesítések megjelenítése
Hasznos, ha a telefonod értesítéseit a kezeden is megjelenítheted, és az még jobb, ha szabályozhatod azok gyakoriságát.
5 Beépített GPS
A drágább modellek sajátja, ami feltételezi a térkép és belső tárhely meglétét, hogy pontosan nyomon követhető legyen sporttevékenységed.
6 Kijelző
Jó, ha erős napsütésben is jól olvasható, és ha automatikusan bekapcsol csuklóemelésre. A méret kérdése pedig ízlés dolga.
7 Funkcionalitás
Minél többet tud egy modell, annál jobb (már amennyiben azt tényleg tudja). Egy jó kísérőapp is sokat javít a felhasználói élményen.

A PC World ajánlatai

Belépőszint

Xiaomi Mi Band 4
Ár: 11 900 Ft
Funkcionalitását tekintve akár dupla áron is árulhatná modelljét a Xiaomi, amely alacsony ára ellenére szívritmusmérésre, értesítések megjelenítésére is képes.

Középkategória

Samsung Watch Active 2 (44 mm)
Ár: 89 900 Ft
A Samsung friss okosóra modelljei közül a 44 mm-es Active 2 számít jelenleg a legjobb vételnek. Galaxy telefon mellé kiváló választás lehet.

Prémium

Garmin fenix 6X Pro
Ár: 249 900 Ft
Kimagaslanak az okosóramezőnyből a Garmin termékei, a fenix 6X széria prémium szolgáltatásokat és rendkívül hosszú - akár 40-80 napos - üzemidőt kínál.

Drónok

Élénk verseny volt megfigyelhető a drónok piacán, ám mostanra szinte a DJI vált egyeduralkodóvá - ha a 30 ezer forint alatti, kínai játékokat nem számoljuk ide. A legújabb modellek között szinte általános a 4K felbontás és a részben automatizált működés, ráadásul sok közülük könnyedén zsebre vágható, így kiváló ajándékok lehetnek azoknak, akik szeretnek kirándulni a hegyekben, és érdeklődnek a légi fotózás iránt.

Erre figyelj vásárláskor!

Biztonsági előírások miatt sincs sok lehetőség a bolton belül kipróbálni a drónokat, így a legjobb, ha még a vásárlás előtt internetes videókat nézel az adott termék valós tudásáról. Ugyanígy az alkatrész-utánpótlással, szereléssel kapcsolatos kiadásokkal is érdemes kalkulálni, ha véletlenül ütközne a drón. Fog.

Hasznos kiegészítők

  • Polárszűrő
  • Hordozótáska
  • Plusz akkumulátor

A drónok legfontosabb jellemzői

1 Méret
Léteznek egészen pici, összehajtogatható drónok, míg a nagyobbak szállításához akár egy bőrönd is elkélhet.
2 Üzemidő
Nem mindegy, hogy mennyi ideig tud egyhuzamban a drón a levegőben repülni, illetve jár-e hozzá pluszakkumulátor.
3 Kiegészítők
Plusz rotorokra, akkumulátorokra bármikor szükség lehet, és persze a javítás esetleges költsége sem mellékes tényező.
4 Beépített GPS
Ha rendelkezésedre áll, lehetségessé válik a visszatérés a bázisra, valamint az előre betáplált útvonaltervezés.
5 Ütközéselkerülés
Érdemes utánanézned, hogy e tekintetben mire képes a kiszemelt drón, illetve milyen irányokban "lát", mi mindenre tud reagálni.
6 Felvétel minősége
Sokak számára elsődleges szempont, és nem csak a felbontást célszerű figyelni. Nézz tesztfelvételeket!
7 Funkcionalitás
Nagy a szórás a modellek között, és vannak olyan termékek, amelyek egy kifejezett igényt próbálnak kiszolgálni.

A PC World ajánlatai

Belépőszint

DJI Tello
Ár: 28 900 Ft
Kifejezetten oktatási célokra készült a DJI legolcsóbb drónja, ám remek belépő lehet azoknak, akiket érdekel a termékkategória és a légi fotózás.

Középkategória

DJI Mavic Air
Ár: 243 900 Ft
Egyik kedvenc drónunk, amely kis mérete ellenére rendkívül fejlett szolgáltatáskínálattal rendelkezik. Több toplista szerint is jelenleg a legjobb ár-érték arányú drón.

Prémium

Yuneec Typhoon H Plus
Ár: 559 990 Ft
Bár a prémium ligában is erős felhozatallal rendelkezik a DJI, a Yuneec terméke mégis alkalmasabb professzionális használatra, noha kevésbé felhasználóbarát.

Fényképezőgépek

Sokan megelégszenek az okostelefonok fotós tudásával, pedig azok - habár egyre jobbak - kis méretükből adódóan csak visszafogott teljesítményre képesek. Az elmúlt években a DSLR gépek is jelentősen megújultak, és a MILC-ek piacán is egyre több a professzionális modell. Mielőtt belefognál a keresésbe, érdemes meghatározni, hogy milyen célra keresel vázat magadnak. Ami portréfotózáshoz jó, nem feltétlenül jó videózáshoz.

Erre figyelj vásárláskor!

Mindenképpen tesztelj még vásárlás előtt. Vigyél magaddal egy SD-kártyát a boltba, és készíts több tesztfelvételt, majd nézd vissza azokat otthoni környezetben. Ne a nagy megapixelszámot keresd, inkább arra figyelj, hogy kevés fény mellett, közeli és távoli célpontok esetén miként teljesítenek a gépek.

Hasznos kiegészítők

  • Állvány
  • SD-kártya
  • Pluszobjektívek

A fényképezőgépek legfontosabb jellemzői

1 Tükörrel vagy tükör nélkül?
Alapvető kérdés, amit már a vásárlás elején érdemes meghoznod: DSLR, MILC, netán kompakt gépet keresel? Mindnek van előnye, hátránya.
2 Szenzorméret
A megapixelszám is fontos lehet, de sokkal fontosabb, hogy a szenzor mennyi fényt tud begyűjteni.
3 Sorozatfelvétel
Nemcsak az számít, hogy milyen felvételeket képes a kamera készíteni, hanem az is, hogy a gép milyen gyorsan tudja azokat feldolgozni.
4 Zoomtartomány
Ha szeretnél a természetben is fotózni, távoli témákat közel hozni, keresd a nagy optikaizoom-értékű gépeket.
5 Autofókusz
Sokféle élességállítási módszer létezik. Alapvetően a több zóna pontosabb eredményt képes adni, de érdemes e funkciót élesben tesztelni.
6 Objektívkínálat
Célszerű utánanézni, hogy az adott termékhez milyen objektívkínálat érhető el, esetleg átalakítóval mi mindent képes kezelni.
7 Csatlakozók
Hasznos a két SD-foglalat, a mikrofonbemenet, illetve a csatlakozási lehetőség a külső energiaforráshoz.

A PC World ajánlatai

Belépőszint

Nikon Coolpix P900
Ár: 152 890 Ft
Nem a legolcsóbb kompakt digitális fényképezőgép a P900, viszont 83x optikai zoomra képes, azaz természetfotózáskor is remekül helyt tud állni.

Középkategória

Panasonic Lumix DC-G9L
Ár: 549 990 Ft (kit)
Rendkívül jól kezelhető, nagy tudású MILC a Lumix G9, amely erejét leginkább gyenge fényviszonyok között tudja megmutatni, ráadásul professzionális célokra is bevethető.

Prémium

Sony Alpha 7R III
Ár: 969 900 Ft (váz)
Sokan próbálták letaszítani a tükörmentes piac éléről a Sony Alpha sorozatot, de eddig nem sikerült. A 7R III is egy szerethető modell, bátran merjük ajánlani.

Fülesek

Van, aki futáshoz keres magának fülhallgatót, más az irodában szeretné kizárni a zavaró zajokat, és vannak, akik az esti játékhoz keresnek mikrofonos megoldást. Rengeteg igény és ennek megfelelően hatalmas kínálat van a piacon. Az igazán jó vételek 20 ezer forint felett találhatók, és ezek már képesek úgy megszólaltatni a zenéket, ahogyan azokat alkotóik eredetileg elképzelték.

Erre figyelj vásárláskor!

Mivel teljesen szubjektív, hogy kinek milyen hangzás tetszik, a legjobb, ha saját füleddel tapasztalod meg a kiszemelt fülesek tudását. Vidd magaddal kedvenc zenéidet a boltba, és azokon keresztül teszteld a termékeket. Csupán leírások, videóbemutatók alapján nem érdemes vásárolni, sok mindent lehet látni a neten.

Hasznos kiegészítők

  • Külső erősítő
  • Prémium, 3,5 mm-es jackcsatlakozó
  • Tartalék fülpárnák

A fülesek legfontosabb jellemzői

1 Kialakítás
Léteznek fülbe dugható, fülre rakható vagy fület körbe ölelő modellek - válaszd ki előre a hozzád illőt.
2 Zajszűrés
Ha szeretnéd kizárni a világ zajait, az aktív zajszűréssel rendelkező modelleket neked találták ki.
3 Bluetooth
Ha vezetékmentes modellt választasz, az aptX-, aptX HD-, LDAC-támogatás legyen a listádon.
4 Hangminőség
Elsődleges szempont kell hogy legyen, amelyet saját füleddel érdemes megtapasztalnod.
5 Mikrofon
Ha játékhoz keresel fülest, mindenképpen a mikrofonos gamertermékeket keresd.
6 Párna, összeszerelés
Készülj fel arra, hogy sokat lesz a fejeden a füles, és vásárlás előtt e tényezővel is számolj.
7 Üzemidő
A vezetékmentes modelleket akár e specifikáció alapján is rangsorba rendezheted.

A PC World ajánlatai

Belépőszint

Beyerdynamic Soul BYRD
Ár: 25 900 Ft
Rendkívül kellemes, kiegyensúlyozott hangzást kínál a Beyerdynamic fülese, prémium kialakítással, mégis alacsony áron.

Középkategória

Sony WH-1000XM3
Ár: 79 900 Ft
Immár a harmadik generációnál jár a 1000XM széria. A modellek kiváló hangzásvilággal és hatékony zajszűréssel rendelkeznek. Kiváló ajándék lehet.

Prémium

Bang & Olufsen BeoPlay H8i
Ár: 349 990 Ft
A vezeték nélküli fülhallgatókat vizsgáló legutóbbi tesztünkön tarolt a Beoplay megoldása, elsősorban letisztult hangzásvilágának, jó anyagminőségének köszönhetően.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.