Hirdetés

Kártevők ellen fegyverkezik a Chrome



|

A windowsos böngésző újabb kártevőellenes eszközökkel újított.

Hirdetés

Aki begyűjt valamilyen kártevőt a windowsos PC-jén, az nagy valószínűséggel böngészés során, egy véletlenül letöltött fájlon keresztül teszi azt. 

Hirdetés

A meggondolatlan kattintások időnként a háttérben, rejtve települő alkalmazásokat jelentenek, és a változások magát a böngészőt is érinthetik. Bár a legjobb végpontvédelmi megoldások általában közbelépnek, a Google is igyekszik biztonságosabbá tenni a Chrome böngészőjét, ezért annak windowsos verzióját újabb kártevőellenes eszközökkel fegyverzi fel

A Chrome immáron felugró értesítéssel jelzi, ha egy beépülő megváltoztatja a tudtunkon kívül a böngészőnk beállításait. Ha például telepítünk egy kiegészítőt, de az átírja az alapértelmezett keresőmotort, akkor szól a Chrome. Ilyenkor felajánlja a kiegészítő letiltását és a korábbi beállítások visszaállítását. 

A Chrome Cleanup eszköz is frissült, amely értesít, ha kártékony szoftvert érzékel a PC-n. A program eltávolítását felugró ablakban ajánlja fel a böngésző, és vissza is állítja a Chrome beállításait. A fejlesztéseket a Google és az ESET szakemberei közösen végezték, annak érdekében, hogy még több kéretlen szoftvert tudjanak azonosítani és törölni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.