Hirdetés

Kedvezményeket kapnak a kínai dolgozók, ha Huawei mobilt vesznek



|

Egyre nagyobb mértékben igyekeznek a kínai cégek a helyi gyártókat támogatni, és egyre többen lépnek fel az iPhone-ok ellen.

Hirdetés

Nem is olyan régen a Huawei egyik beszállítója kijelentette, hogy válaszul a Huawei egyik vezetőjének letartóztatására, megbírságolja azokat a dolgozóit, akik Apple iPhone készülékeket vásárolnak. Annak viszont besegít a vásárlás összegébe, aki Huawei okostelefont vásárol. Kínában ez a fajta hozzáállás egyre jobban terjed, a helyiek előszeretettel töltik ki a mérgüket az Apple-ön. 

Hirdetés

Míg az amerikai kormány minden szövetségesét lebeszélné arról, hogy Huawei mobilokat és hálózati felszereléseket használjon, addig a kínai cégeknek is vannak ötletei. Mostanra több mint 20 kínai vállalat jelentette be, hogy még többet vásárolnak a jövőben a Huaweitől. A Nikkei Asian Review szerint sok vállalat pedig 10, 20 vagy 100 százalékban fedezi az okostelefon-vásárlások költségeit, ha a dolgozók Huawei mobilt választanak. 

Mindez azért különösen érdekes, mert az ajánlatot nem csak olyan cégek biztosítják, amelyek a Huawei beszállítói. A kínai kormány szerint több száz vállalat kínál hasonló ajánlatot a dolgozóinak. Több helyen a ZTE készülékeire is él az ajánlat. Ez nem véletlen, hiszen a Huawei mellett a ZTE-t is nemzetbiztonsági fenyegetésnek tartja Amerika. 

Sencsenben egyébként olyan cég is akad, amely elkobozza a dolgozóitól az iPhone készülékeket, és kirúgja az illetőket. Más vállalat annyira bünteti a dolgozóját, amennyiért iPhone-t vett. Akad viszont olyan hely is, ahol blokk ellenében ingyen alkoholos ital jár, ha valaki Huawei mobilt vett. A kínai közösségi médiában több fronton is arra bátorítják a cégeket, hogy támogassák a Huaweit. 

Akad persze iPhone-rajongó továbbra is Kínában: a kormányközeli Global Times főszerkesztője, Hu Xijin kijelentette, továbbra is az iPhone-ját használja a jövőben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.