Hirdetés

Kék halált és akadozó játékokat hozott a Windows 10 legújabb frissítése



|

Az áprilisi update eddig nem tűnik valami fényesnek, az Nvidia máris figyelmeztette a játékosokat a teljesítménycsökkenésre.

Hirdetés

Néhány napja írtuk meg, hogy több mint száz javítást hozott a Windows 10 legújabb frissítése, ám a jelek szerint más is lapult a Microsoft csomagjában - egyre több felhasználó számol be ugyanis kellemetlen mellékhatásokról az update telepítését követően.

Az m4ddan nevű reddites hozzászóló például véletlenszerű akadást és bezuhanó FPS-számot tapasztal játék közben, a V-Snyc aktiválásával pedig tovább romlik a helyzet, ha Discordon is megosztja a képernyőjét. A gondokat részletező poszt alatt már közel 70 hozzászólás gyűlt össze, melyek arról árulkodnak, hogy sajnos nem egyedi esetről van szó.   

Hirdetés

A beszámolók alapján a problémák változatos konfigurációkon jelentkezhetnek: egy játékosnak például az AMD Ryzen 5 3600 és a GeForce RTX 3070 párosán szaggat a Doom Eternal a Windows 10 frissítése óta, egy másik kommentelő pedig Intel i7 9700-zal és GeForce GTX 2070 Superrel tapasztal hasonló gondokat. A helyzeten ráadásul az update törlése sem feltétlenül segít, egy felhasználó legalábbis azt állítja, hogy a CoD: Warzone teljesítménye nála így sem állt helyre.

A panaszok közös nevezőjének a Windows 10 2004-es verziójához (20H1) tartozó KB5001330-as, illetve az 1930 és 1909 verziókhoz szánt KB5001337-es update-et is tartalmazó szervizcsomag tűnik. A problémát már az Nvidia is észlelte, és egy rögzített fórumbejegyzésben kérik a játékosokat a visszatérésre a KB5000842-es verziószámú Windows 10 frissítésre.

Az áprilisi update azonban nem csak a gamerek orra alá tör borsot, a Redditen legalábbis találni kék halálról, boot loopokról és DNS problémákról tanúskodó panaszokat is. Egy kommentelő például  már a telepítés befejezéséig sem tudott eljutni, mivel Surface Studio 2-n és Surface Pro 7-en is összeomlott nála az installálás.

Akinél gondok vannak, az a Windows 10 Gépházba navigálva, a Frissítés és Biztonság menüpontot kiválasztva reménykedhet a megoldásban. Itt a Windows Update almenüben érhetők el a frissítési előzmények, melyek közül egyenként törölhetjük a problémás update-eket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.