Hirdetés

Kellemetlen meglepetéseket rejtett a szétszerelt Samsung Galaxy S21 Ultra



|

Jóval nehezebb (és valószínűleg drágább) lesz javíttatni a Samsung Galaxy S21 Ultrát, mint a sima S21-et.

Hirdetés

PBKreviews YouTube-csatornán nemrég szétkaptak egy Samsung Galaxy S21 5G modellt, és alapvetően elégedettek voltak a fedlap alatt találtakkal, a telefon meglepően moduláris volt, és például a kijelzőről is úgy tűnt, nagyon könnyen lehet javítani, ami mindenképp egy nagy piros pontot jelent. Nos, most a Samsung Galaxy S21 Ultra is megkapta a hasonló törődést, szétszerelték a készüléket, ezúttal viszont némi csalódottságra is okot adott a borítás alatti világ. 

Már a telefon szétnyitása is kemény (és nem mellékesen kockázatos) feladat, köszönhetően a teljesen üvegből készült hátlapnak - a sima S21-nek ugyebár műanyag hátlapja van. Belül aztán kábelcsipeszek és csavarok tengere várja az embert, egy igazi minikáoszt zsúfoltak a borítás alá a mérnökök - bár legalább nem forrasztással oldották meg a dolgot, ezt mindenképp a pozitívumok sorához kell felírni. 

Hirdetés

Az akkumulátor viszont már sokkal jobban letapad, mint az S21-nél. A cseréhez nem csak fel kellett melegíteni ezt, hanem egy kis alkoholos rásegítésre is szükség volt. Látható, hogy az alkatrészek cseréje jóval komplikáltabb, az alábbi videó viszont nem csak erre világít rá. 

A Samsung Galaxy S21 Ultra kijelzőjének kábelénél ugyanis a forrasztás mellett döntöttek a mérnökök. Ezáltal jóval drágább lesz a képernyőcsere, ha arra kerül sor. Az elülső kamera is ragasztva van egyébként a kijelzőhöz, illetve a hangerőszabályozó kábele is átfut rajta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.