Hirdetés

Kellemetlen pillanatban távozott a YouTube vezérigazgatója



|

Susan Wojcicki 2014 óta volt a YouTube vezérigazgatója, de a kezdetek óta a Google kötelékébe tartozik.

Hirdetés

A YouTube, most már csak volt vezérigazgatója, Susan Wojcicki fontos pillanatokat élt meg a tech világban, Larry Page és Sergey Brin például az ő garázsában fejlesztették öt hónapon át a Google-t. Később ők voltak, akik meggyőzték Wojcickit, hogy csatlakozzon a vállalathoz, amire az üzletasszony élete legjobb döntéseként hivatkozik.

9 év irányítás után, Susan Wojcicki egy egészen kellemetlen pillanatban hagyja ott a YouTube vezérigazgatói pozícióját.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban épp most indul két komoly per is a legfelsőbb bíróságon a Google ellen, amiket az ISIS által végrehajtott terrorcselekmények két áldozatának hozzátartozói indítottak. A "Gonzalez Vs. Google" és a "Twitter Vs. Taamneh" komoly hatással lehetnek akár az egész internetre, az USA döntéshozói olyan komoly szankciókat is kivethetnek, ami a Google globális működésére is hatással lehet.

Ennek a kellős közepén döntött úgy Susan Wojcicki, hogy elhagyja a videómegosztó portált:

"Ma, miután közel 25 éve itt vagyok, úgy döntöttem, hogy elhagyom a YouTube-nál betöltött pozíciómat, hogy egy új fejezetet kezdjek az életemben, amiben a családomra, az egészségemre és a személyes céljaimra fókuszálhatok."

A videómegosztó irányítását Neal Mohan veszi át, aki jelenleg termékigazgatói pozíciót tölt be. Eközben Wojcicki sem hagyja el a vállalatot, tanácsadóként az Alphabet (a Google, és az ahhoz tartozó  platformok ernyővállalata) kötelékében marad, és közben a YouTube-nál is segíti az átadást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.