Hirdetés

Kellett a mobilnet a Kilimandzsáróra, hogy a turisták tudjanak Insta-sztorit lőni



|

A csúcsig még nem ér el a szélessáv, de ami késik, nem múlik!

Hirdetés

Fellőtték a mobilnetet a Kilimandzsárón: a Tanzania Telecommunications Corporation a 3720 méteren lévő táborban építette ki a nagysebességű internetet - írja a Guardian. Azaz ezek után zavartalanul használhatják az Instagramot, Twittert, WhatsAppot a hegyet mászó turisták.

Az ország informatikai minisztere, Nape Nnauye történelminek nevezte a lépést; mint mondta, eddig kissé veszélyes volt a hegyen kirándulni mobilnet nélkül, mostantól azonban senki sem marad szélessáv nélkül.

A Horombo tábor nagyjából félúton van a hegy lába és csúcsa közt; jelenleg eddig a pontig ér el az internet, de az év végére az 5895 méteres csúcson is posztolhatnak majd a hegymászók. Vagy hívhatnak segítséget, ha baj van, ez némileg hasznosabb hozzáadott érték lehet sokak szempontjából.

Hirdetés

Évente nagyjából 35 ezer ember próbál feljutni a csúcsára, azaz fontos turisztikai célpont Tanzánia és Kenya számára is.

A Mount Everesten egyébként már egy ideje ingyen wifi és áramfejlesztők várják a csúcstámadókat, kifejezetten azért telepítették a netet, hogy segítséget hívhassanak, ha kell. A Guardian emlékeztet: Edmund Hillary és Tenzing Norgay 1953. május 29-én ugyan felértek a világ legmagasabb csúcsára, de erről csak június 2-án tudtak hírt adni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.