Hirdetés

Kémkedik az androidos GO Billentyűzet



|

200 millió felhasználó személyes adatait küldheti Kínába a népszerű androidos app.

Hirdetés

Az Adguard jelentése szerint a Google Play Áruházban elérhető népszerű GO Billentyűzet (kettő is van) nagy valószínűséggel kémkedik a felhasználói után. Annak ellenére is, hogy a fejlesztő azt ígéri, sosem gyűjti be a személyes információkat rólunk. 

Hirdetés

Az appok ennek ellenére hozzáféréssel rendelkeznek a személyazonosságot igazoló adatokhoz, a híváslistához és a mikrofonokhoz is. A több mint 200 millió felhasználóval rendelkező appok tucatnyi hirdetőhálózattal kommunikálnak, és követik is a felhasználókat. 

A szakértők szerint ha valaki telepíti a GO Billentyűzetet, akkor az egyből információkat küld szét róla. Ennek ellenére 20 országban is 2016 legjobb appjának választották a billentyűzetet. 

Az appok a jelentés alapján elküldik a Google-fiókunkhoz, a kijelzőmérethez, az Android verziójához, buildszámához és modellszámához tartozó információkat. Mivel az appok minden egyes begépelt karaktert is rögzítenek, ezért a fejlesztők szó szerint bármi mást is begyűjthetnek. 

A Google-t időközben informálták a felfedezésekről, de amíg döntés születik, a szakértők a GO Billentyűzet törlését javasolják. Az appok egyébként freemium modell szerint működnek, vagyis vannak bennük reklámok és in-app vásárlások is. A személyes adatokat viszont mindkettő jó eséllyel egy kínai szerverre továbbítja. Az Adguard szerint sajnos ma 10-ből 7 app már megosztja a személyes információinkat külsős felekkel, de ez a fejlesztő közvetlenül szegte meg a Google Play előírásait. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.