Hirdetés

Kényes infókat adhat ki a Bing a magyar vállalkozókról



|

A Microsoft keresőjének térképe nem titkolja el a címeket, ez pedig akár problémákhoz is vezethet.

Hirdetés

Nem véletlen, hogy gyakran viccelődnek az internetezők a Bing kárára, hiszen a Google-lel szemben a Microsoft alternatívája igencsak népszerűtlen, még úgy is, hogy a redmondiak azért igyekeznek az arcunkba tolni a keresőmotorjukat.

Ám bármennyire is meglepő, a Bing sem egy használhatatlan vacak, még saját térképe is van, ami mindenféle adatokkal láthatja el a felhasználókat. Talán túlságosan is hasznos infókkal.

A HWSW munkatársának feltűnt ugyanis, hogy ha rákeres a nevére a Bingen, majd megnézi a Térképek részt, akkor elég részletes formában megtalálja ott a saját lakcímét, és még a telefonszáma is megjelenhet. Ez jó eséllyel azért lehet így, mert a vállalkozása bejegyzésekor a saját címét adta meg székhelyként. Tekintettel arra, hogy sok újságíró és influencer egyéni vállalkozóként űzi a szakmáját, ez elég problémás dolog lehet a Microsoft részéről, főleg úgy, hogy ezzel szemben a Google látszólag nem ad ki hasonló infókat az egyes személyekről.

Hirdetés

Közben a Microsoft válaszolt a HWSW-nek, így kiderült, hogy a Bing megoldása elméletileg teljesen rendben van, mivel nyilvánosan elérhető forrásokból szedi össze az adatokat, amiket aztán megjelenít a Térképeken. A vállalkozóknak viszont érdemes lehet felkeresniük a Bing Places for Business oldalát, ahol közvetlenül kezelhetik az információkat, és felvehetik a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, ha bármilyen aggályuk volna.

Lehet, hogy a Binget kevesebb ember használja, mint a Google-t, de ez sajnos még így is biztonsági kockázatot jelenthet sokak számára. Remélhetőleg hamarosan a Microsoft is elkezdi picit komolyabban venni az adatvédelmet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.