Hirdetés

Késik a csoda az Apple-nél



|

Állítólag tényleg jön az Apple szuperciklusa, de a gyártási nehézségek lelassítják az üzleti sikert.

Hirdetés

Az idei iPhone-ok bemutatója előtt minden elemző egy úgynevezett szuperciklust emlegetett, ami arról szól, hogy a következő egy évben rekordmértékben ugranak majd meg az iPhone készülékek eladásai. Egy darabig mindenki úgy vélte, hogy idén kezdődik egy ilyen szuperciklus, az iPhone X körüli késlekedés azonban megváltoztatta a véleményeket. 

Hirdetés

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities neves elemzője például úgy gondolja, hogy a szuperciklus a vártnál később üt majd be. Az Apple jelenlegi gyártási nehézségeit ugyanis csak részben sikerül majd orvosolni a következő hónapok során, a rendes megoldást csak 2018-ban találják majd meg. A probléma a TrueDepth kamera sorozatgyártásával van, ami a Face ID működéséért és a 3D-s arcfelismerését felelős. 

Kuo véleménye szerint ráadásul az iPhone 8, az iPhone 8 Plus és az iPhone X egyszerűen nem lettek elég vonzó készülékek, az Apple pedig megtartotta a nagyobb újdonságokat a 2018-as modellekhez. 

Ha a 2018-as modellek bemutatójára sikerül megoldani a gyártási gondokat, akkor végre elkezdődhet a szuperciklus is. Ez minimum egy éves csúszást jelent, de azért az Apple-nek nincs oka aggodalomra: Kuo szerint az iPhone 8 Plusból többet vesznek a vártnál. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.