Hirdetés

Késnek a seregnek szánt AR szemüvegek



|

Csúszik a Microsoft a HoloLens alapjaira épülő katonai kiegészítők szállításával.

Hirdetés

Áprilisban érkezett a hír, hogy szerződést kötött a Microsoft és az USA hadserege, melynek keretein belül a redmondi vállalat 10 év alatt 120 ezer, a HoloLens alapjaira felépített AR szemüveget szállít le a katonaságnak.

Az első kiegészítőknek most szeptemberben kellett volna megérkezniük, a sereg azonban frissítette a projekt oldalát, ahol most már FY22 olvasható, ami 2022 szeptemberéig ad időt a Microsoftnak.

Hirdetés

A késés ellenére a megrendelő továbbra is teljesen elkötelezett az üzlettel kapcsolatban, amiért 2018-ban már egyszer kifizetett a tech óriásnak 480 millió dollárt. Ha a 10 éves terv megvalósul, a Microsoft közel 22 milliárd dollárral lehet gazdagabb.

A katonáknak szánt AR-szemüveg magas felbontású éjszakai és hőkamerával is rendelkezik majd, továbbá lesz benne egy SBS (soldier-borne sensor) rendszer is, mely apró drónok irányítására alkalmas.

Ha további késés nem történik, a sereg jövő májusban elkezdi tesztelni az Integrated Visual Augmentation Systems (IVAS) névre hallgató eszközöket, majd a visszajelzések alapján a Microsoft nem sokkal később már a végleges verziókat kezdheti szállítani a katonáknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.