Hirdetés

Készül már a maszk, ami képes lehet elpusztítani a koronavírust



|

A hírek szerint egy egészen újszerű védekezési megoldáson dolgoznak egy amerikai egyetem kutatói.

Hirdetés

Többféle módon tudunk védekezni a világszerte tomboló koronavírus-járvány ellen, és az arcmaszk viselése határozottan hasznos lehet a problémák megelőzése érdekében. Ám most úgy tűnik, sikerülhet felturbózni a maszkok működését egy egészen ígéretesnek tűnő új találmánnyal.

Hirdetés

Az amerikai University of Kentucky kutatói egy olyan arcmaszk létrehozásán dolgoznak, ami érintkezéssel hatástalanítaná a koronavírust. A maszkban lévő hártyába olyan enzimek kerülnének, amelyek elméletileg képesek elkapni és elpusztítani a vírust, ezzel pedig értelemszerűen nagy mértékben megnövelhető a védekezés hatékonysága. A hártya egyébként nagyon vékony lenne, így a légzést sem igazán befolyásolná a viselése.

Jó hír, hogy a projektre sikerült is már elkülöníteni 150 ezer dollárt, és a tervek szerint hat hónapig tart majd elkészíteni és letesztelni a különleges maszkot. Ha pedig a gyakorlatban is működik a dolog, akkor nagy valószínűséggel elég fontos lépés lehet ez a koronavírus-járvány elleni harcban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.