Hirdetés

Két év múlva hozhatja vissza a Touch ID-t az Apple



|

A jelentések szerint a 2021-es iPhone-ok a Face ID mellett már képernyő alá épített Touch ID funkciót is kínálhatnak.

Hirdetés

Az elmúlt években megszokhattuk, hogy az Apple előre tervez, így nem túl meglepő módon már a 2021-es iPhone készülékekkel kapcsolatos tervekről is vannak konkrétumok. A megbízható Ming-Chi Kuo szerint az Apple 2021-ben visszahozná a Touch ID-t, méghozzá a Face ID mellé. 

Hirdetés

Az Apple sosem sietett az új technológiák bevezetésével, mindig megvárta, míg egy új dolog kiforr, és aztán letisztultabb, továbbfejlesztett formában dobta azt a mélyvízbe. 

Mindezek fényében a 2021-es dátum logikusnak hangzik, elvégre a kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasók még a mai legdrágább csúcsmobilokon sem veszik fel a versenyt a fizikai szenzorokkal (gyorsaságban és pontosságban). 

Kuo szerint az Apple-nek meg kell oldania a fogyasztás kérdése mellett a szenzorterület nagyságával kapcsolatos gondokat és a modul vastagsága is okozhat nehézségeket. A szakértők szerint az Apple-nek még 18 hónapra lehet szüksége a technológia és a gyártás tökéletesítéséhez. Az Apple valószínűleg a Qualcomm ultrahangos megoldását választja, ami 2021-re az ígéreteknek megfelelően működhet. A találgatások szerint idővel az Apple Watch is kaphat effajta ujjlenyomat-olvasót. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.