Hirdetés

Két évtized után megszűnik az Extreme Digital webáruháza



|

Májusban tovább folytatódik az eMag és az Extreme Digital fúziója, ami egyben az utóbbi, nagy múltú márka kivezetését eredményezi.

Hirdetés

Amikor 2018-ban bejelentette az egyesülését az eMag és az Extreme Digital, ragaszkodott hozzá az újonnan összefogott vezetés, hogy nincs arról szó, hogy a két vállalat közül az egyik bekebelezné a másikat. Úgy tűnik, az idő rácáfolt akkori állításukra - vagy felülírta a terveiket -, ugyanis egy friss bejelentés szerint az online térben a két márka közül már csak az egyik marad meg.

Az Extreme Digital weboldalán és közösségi felületein is megjelent tájékoztató szerint 2022. május 2-án a nagy múltú elektronikai webáruház bezár, látogatóit a jövőben automatikusan az eMag-ra irányítja át. A két cég egyre szorosabb együttműködését tekintve nem meglepő a lépés, hiszen az egyesüléskor még viszonylag markánsan eltérő márkák azóta sokkal inkább hasonlóvá váltak egymáshoz.

Hirdetés

Például a korábban kizárólag webáruházként működő eMag 2020-ban elkezdett üzleteket is kialakítani. Ezek között van olyan is, ami egy korábbi Extreme Digital bolt közvetlen szomszédjaként nyitott meg. Idővel a logisztikai szolgáltatások mellett az árukínálatban, illetve az ajánlatokban is egyre nagyobb lett az átfedés a két márka között, ennek kicsúcsosodásaként tavaly már teljes mértékben közösen szervezte a két webáruház black friday akcióját. Illetve (minden bizonnyal az eMagon elért sikerük miatt) az Extreme Digital kínálatában is megjelentek a számítástechnikától nagyban elütő, általánosabb fogyasztási cikkek.

Az egyre hasonlóbb működést tekintve persze nem meglepő, hogy a vezetőség nem tartja fent mindkét márkát, hiszen ez több területen többletköltségeket jelentene, valószínűleg viszonylag kevés extra forgalom mellett. A webáruház megszűnésével minden bizonnyal az Extreme Digital üzletei is az eMag márkanév alatt működnek majd tovább, sőt weboldaluk tanulsága szerint már most van olyan bolt, ami átkerült az általánosabb kínálattal működő webshop égisze alá. A felhasználók számára hivatott megkönnyíteni a váltást, hogy az Extreme Digitalnál regisztrált fiókjukat automatikusan használni tudják majd a az eMag online felületein.

Az Extreme Digital egyébként több mint két évtizednyi működést követően olvad be teljesen az eMagba, 2001-ben indította útjára Várkonyi Balázs és Kelemen Gyula, és hamar, már 2002-ben értékesíteni kezdték a termékeiket online. A márka népszerűségét a konkurenciához képest alacsonyabb áraival tudta megalapozni, aminek érdekében például árukészletüket gyakran nem a hivatalosnak számító csatornákon, azaz a magyar nagykereskedőkön keresztül, hanem külföldről szerezték be. Az Extreme Digital olyan, ma is népszerű szolgáltatásokat is hamar bevezetett, mint a részletfizetés lehetősége - banki kölcsönön keresztül -, illetve az üzletükben történő fotókidolgozás, ám például saját mobilalkalmazást nem fejlesztett, így teljes mértékben azért nem követte le az elektronikus kereskedelem fejlődését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.