Hirdetés

Két iPadet kapcsolhat össze laptoppá az Apple



|

Egy szabadalom arról árulkodik, hogy az Apple furcsa koncepciót fontolgat: igény szerint két iPadből csinálna egy laptopot.

Hirdetés

Az Apple egyik új szabadalmára az AppleInsider bukkant rá először. A dokumentumból kiderült, hogy egy olyan kiegészítőt fontolgat a cég, ami képes lenne egy laptop stílusában összekapcsolni két iPad táblagépet. Az egyik aztán képernyőként, a másik pedig dinamikus, virtuális billentyűzetként viselkedne. A kiegészítő két csatlakozóból és egy zsanérból áll, és elvileg iPhone-okkal is működhetne. Az adatok átviteléről is ez az eszköz gondoskodna. 

Hirdetés

Alapvetően instant laptopként funkcionálna az így összekapcsolt két eszköz, a dinamikus billentyűzet pedig az éppen aktuális tartalomhoz igazodva jelenítene meg gondokat, mint a Touch Bar a MacBook Pro gépeken. Persze ilyen koncepcióval már PC-s gyártók is próbálkoztak, egyik sem lett siker, bármennyire is látványos a megoldás. Valószínűleg az Apple sem aratna vele, hiszen az ilyen virtuális billentyűzeteknek nem sok gépelési élménye vagy jó minőségű visszajelzése van. 

Az mindenesetre egyértelmű, hogy sokan megpróbálkoznak a következő években ezzel a koncepcióval: ezt jelzi a Microsoft Surface Duo is. Az Apple-nek pedig sok hasonló szabadalma van, arra az esetre, ha be kellene magát biztosítsa, esetleg valamelyik cégnek végre igazán bejönnek a dupla kijelzős kütyük. Akkor az Apple is tud lépni a saját megoldásával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.