Hirdetés

Két közkedvelt appját is sírba küldte a Facebook anyavállalata



|

Fű alatt búcsúzott két, az Instagram-tartalmakat jobbá tevő alkalmazás.

Hirdetés

A 2010-ben elindult Instagram nagy utat járt be az évek során, az eleinte még a retró hatású szűrőivel hódító képmegosztó ma a Meta egyik legnépszerűbb közösségi platformja, Zuckerbergék pedig kulcsszerepet szánnak neki az egyre több fiatalt átcsábító TikTok elleni harcban.

A cégvezető Adam Mosseri már tavaly egyértelművé tette, hogy az Instagram ennek érdekében videós szolgáltatássá alakul, az új stratégiának pedig most a közösségi oldal két jól ismert alkalmazása, a Boomerang és a Hyperlapse is áldozatul esett.

Hirdetés

Elsőként a Twitter felhasználói jelezték, hogy szép csendben mindkét app eltűnt az iOS-es App Store-ból és az androidos Play Áruházból is. Azok kedvéért, akiknek esetleg kimaradtak: a törlés előtt 300 milliós letöltés felett járó Boomeranggal a 2014-es megjelenésekor még nagyon trendinek számító oda-vissza játszódó képsorokat lőhettünk, a 23 milliószor letöltött Hyperlapse pedig time-lapse videózást kínált.

A Instagram nem kommentálta az appok nyugdíjazását, a funkcióik viszont tovább élnek a fő alkalmazáson belül. A platformnak így már csak két különálló appja maradt: a 2015 óta elérhető Layout és az IGTV, az utóbbit viszont még ebben a hónapban törölni fogják, mivel az Instagram videós nyomulásával okafogyottá vált a létezése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.