Hirdetés

Két Pride-témájú óraszíjat mutatott be az Apple



|

A június többek között a Pride, azaz a másság elfogadásának hónapja, ehhez kapcsolódik az ilyen kérdésekben amúgy is toleráns Apple két új Watch kiegészítője.

Hirdetés

Bár sokan szeretik hangosan kritizálni a Pride mozgalmat, maga az alapötlet arra irányul, hogy az LMBTQ közösség tagjaival szembeni elfogadás fontosságát hirdesse. Ugyan a felvonulások többsége világszerte minden bizonnyal elmarad a kijárási korlátozások, illetve a tömegrendezények általános tiltása miatt, ettől még a június a korábbi évekhez hasonlóan sokak számára "Pride-hónap", és ezt az Apple is támogatja.

Hirdetés

A cég legendásan kiáll az effajta kezdeményezések mellett, és bár vezetője, Tim Cook nem az a hangos-harcos aktivista típus, azt nyilvánosan vállalja, hogy meleg - ráadásul sok művésztől, celebtől eltérően vele kapcsolatban kifejezetten elfogadó a közvélemény ezzel kapcsolatban, ami fontos mérföldkő azon az úton, hogy az LMBTQ emberek ne kirívó, hangoskodó botrányhősökként szerepeljenek a köztudatban.

Az Apple jó néhány éve valamilyen kapcsolódó különlegességet mutat be júniusra, idén a cég két Apple Watch óraszíjjal jelentkezett a Pride-hónap megünneplésére. A Pride Edition Sport Band az ikonikus szivárványos szimbólumot vezeti végig az óraszíjon, míg a Nike Pride Edition Sport Band a névben is jelzett sportruházati vállalattal együttműködésben készült, és egy fehér alapon lyuggatott, kifejezetten érdekes kialakítást kapott, a lyukakon belül elhelyezett szivárványszínekkel.

"Ezzel az újdonsággal az Apple és a Nike is büszkén támogatja az LMBTQ szervezeteket, amelyek kiemelt fontosságúak a tanácsadás és a közösségépítés szempontjából"

- írja az Apple hivatalos blogja. Mindkét óraszíjhoz hamarosan az Apple Watch számlapját is hozzá lehet igazítani, a WatchOS 6.2.5-ös frissítésben ugyanis ezek is megérkeznek. Az új óraszíjak 17900 forintos áron találhatóak meg az Apple weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.