Hirdetés

Két régebbi operációs rendszerét is ingyenesen elérhetővé tette az Apple



|

Mostantól szabadon elérhető az OS X 10.7 és 10.8, ha bárkinek ezek valamelyikére lenne szüksége.

Hirdetés

A jelenlegi legfrissebb macOS verzió a 11.4-es számozású kiadás, ami a Big Sur kódnevet viseli, de sokan használják a korábbi, már nem támogatott Apple gépeken az operációs rendszer régebbi változatait is. Az OS X 10.7 Lion és az OS X 10.8 Mountain Lion kiadások eddig 20 dolláros díjért cserébe voltak elérhetőek a hivatalos honlapon keresztül, viszont az Apple már ingyenesen kínálja mindkét kiadást a felhasználók számára.

Hirdetés

Az Apple eddig is elérhetővé tette a régebbi macOS verziókat, és a 10.9 Mavericks óta az összes kiadás ingyenes volt, a Lion és Mountain Lion csomagokért viszont 20-20 dollárt kellett fizetni.

Mostantól viszont az OS X 10.7 és az OS X 10.8 csomagok is ingyen letölthetőek az Apple hivatalos oldalán keresztül. A 2009-ben kiadott OS X 10.6 Snow Leopard, ami korábban ugyancsak 20 dollárért volt megvásárolható, már nem található meg az Apple Store-ban.

Aki szeretné használni a korábbi verziókat, feltétlenül győződjön meg róla, hogy az eszközével kompatibilis-e az adott OS X kiadás - a Macworld kapcsolódó listáján az összes vonatkozó információ megtalálható. A legújabb M1 Mac gépeken a Big Surnél régebbi operációs rendszer nem használható, nincs is értelme ezzel próbálkozni.

A következő számozott Apple operációs rendszer, a macOS 12 Monterey ősszel fog megjelenni, és még a 2013-as Mac Prókra, a 2015-ös MacBook Airekre, Prókra és iMacekre, a 2016-os MacBookokra, a 2014 végi Mac minikre és a 2017-es iMac Prókra is felmegy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.