Hirdetés

Két új iPadet mutatott be az Apple, az egyik újfajta Touch ID-t kap



|

Az iPad Air előlapján nem lesz gomb, mégsem csak arcfelismeréssel tudjuk majd feloldani.

Hirdetés

Nem csak az olcsóbb Apple Watch SE-ről és az erősebb Apple Watch 6-ról esett szó az Apple mai előadásán, szerepet kaptak az iPad alapmodellek is. Nem meglepő, hogy ez a termékvonal is bővül, hiszen több mint 500 millió almás táblagép talált eddig gazdára, és nincs mindenkinek szüksége a laptoppótlóként reklámozott iPad Pro tabletek által kínált extra erőre és lehetőségekre.

Hirdetés

A nyolcadik generációs iPad esetében jelentős teljesítménybeli ugrást ígér a gyártó, ami elsősorban a Neural Engine-nel kiegészített A12 Bionic chipnek köszönhető. A szeptember 18-án érkező, 10,2"-es készülék motorja 40%-kal jobb CPU-teljesítményt garantál, mint az előző generációs modellé, és kétszer olyan jók a grafikai képességei. Az Apple fontosnak tartotta megjegyezni, hogy ezzel az új iPad kétszer olyan gyors, mint a legkelendőbb windowsos laptop, háromszorosan veri a legnépszerűbb androidos táblagépet, és hatszor sebesebb a legkedveltebb Chromebooknál. Az A12 Bionic egyébként a Neural Engine segítségével fejlett módon kezeli a mozgást az AR alkalmazásokban, jobb vele a képszerkesztés és a Siri használata is. Az akksija egy teljes napon át bírja. A legolcsóbb, 32 GB-os modell Wi-Fi-vel 134 990 Ft-ba, LTE-vel 184 990 Ft-ba kerül.

A másik, most bejelentett új tablet a valamivel izgalmasabb, de csak októbertől elérhető iPad Air, amely már 10,9"-es kijelzővel jön, amit elősegített, hogy a Touch ID-t a bekapcsológombba építették, így a home gombtól meg tudtak válni. Ezt az A14 Bionic chip hajtja, mely lehetővé teszi 4K-s videók szerkesztését, gyönyörű rajzok megalkotását, és persze játszani sem rossz vele. A processzor 6-magos, 40 százalékkal gyorsabb elődjénél, a GPU-teljesítmény pedig 30%-kal nőtt. A Neural Engine akár 11 billió műveletet is el tud végezni másodpercenként. Liquid Retina kjelzője 3,8 millió pixelt jelenít meg, és csillogásmentes bevonatot kapott. Elől egy 7MP-es FaceTime HD kamera figyel minket, hátul pedig az iPad Prókban is használt 12MP-es lencse található, amivel 4K-s felvételek is rögzíthetők. Kompatibilis a Magic Keyboarddal és a beépített touchpaddel is, csatlakozóját pedig USB-C-re cserélték. Ára egy kicsit húzósabb, az alapmodell 239 990 Ft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.