Hirdetés

Két új Macet is bemutathat az Apple, méghozzá sokkal hamarabb, mint hinnéd



|

Több forrás is arra utal, hogy a cupertinóiak egy meglepetésszerű termékbemutatót tartanak.

Hirdetés

Az Apple naptárában többnyire a tavasz, a nyári WWDC fejlesztői konferencia és az ősz szokott izgalmasnak bizonyulni, mivel a cég általában ezekben az időszakokban ejti meg a nagyszabású termékbemutatóit. Most azonban két, egymástól független beszámoló is arra utal, hogy a cupertinóiak egy meglepetésszerű januári leleplezéssel rúghatják be a 2023-as esztendőt, méghozzá már a mai nap során.

A pletyka egyik forrása a Macrumors újságírója, Sami Faithi, aki úgy értesült, hogy az Apple titokban két vadonatúj terméket is kiküldött a tesztelőknek. Az erről szóló Twitter-posztjában Faithi ugyan nem konkretizálta, hogy milyen modellekről van szó, de egy különálló bejegyzésben az új MacBook Próra és az új Mac minire tippelt.

Ezzel párhuzamosan pedig a közismert és gyakran betaláló szivárogtató, Jon Posser is jelentkezett egy tweettel, amelyben sejtelmes módon csak annyit írt, hogy a mai napon érdemes lesz szemmel tartani az Apple Newsroomot, vagyis az almás cég hivatalos sajtóközleményeinek otthont adó online felületet.  

Ebből arra következtethetünk, hogy az Apple egy kisebb horderejű frissítéssel készül, hiszen a nagyobb durranásokat színpadi leleplezések keretében szokták prezentálni Tim Cookék.

Hirdetés

Így aztán, amennyiben az egyik újdonság valóban egy MacBook Pro, annak a dizájnja valószínűleg megegyezik majd a jelenlegi, 2021 októberében bemutatott modellével, az alumínium burkolat alatt viszont már az M2 Pro és M2 Max chipek végezhetik a számításokat. Ami pedig a másik nagy esélyest, a Mac minit illeti, itt is inkább a teljesítménybeli ugrásra látunk esélyt, melynek értelmében az M2 válthatja az aktuális (2020 óta kapható) variánsban dolgozó M1-es processzort. Akit mindez lázba hoz, az a mai napon frissítgesse serényen az Apple Newsroomot, de természetesen mi is beszámolunk majd róla, ha valóban történik bejelentés.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.