Hirdetés

Két új sorozatot is kaphatunk jövőre az Nvidia videokártyáiból



|

A friss pletykák szerint csak 2022-ben frissül az RTX 30-széria.

Hirdetés

Nem túl hálás dolog manapság a megjelenés előtt álló videókártyákról írni, hiszen a súlyos készlethiány miatt az átlag vásárlóknak még a régebbi modellek beszerzése sem könnyű, és többnyire komoly ráfizetéssel jár.

A pletykákat azonban ez sem fékezi, hiszen a faramuci helyzet ellenére is sokakat érdekel, hogy mivel készülnek a gyártók a későbbiekre. Most éppen az Nvidia tervei kerültek terítékre, a legfrissebb híresztelések szerint ugyanis a zöldek 2022-ben két új családot is bemutatnak a GeForce videókártyáikból.

Hirdetés

Az egyik az RTX 30 SUPER Ampere-frissítés lehet, ami a jelenlegi generációt turbózza fel.  A sorozat érkezése eddig is várható volt, most azonban két szivárogtató, Greymon55 és a Red Gaming Tech YouTube-csatorna is úgy nyilatkozott, hogy tudomásuk szerint csak januárban érdemes számítani rá.

A GA103 GPU-ra épülő kártyák elvileg a hardveres optimalizációra fókuszálnak majd, és kitartanak a bányászatellenes technológia mellett. A hivatalos leleplezésre a január 5 és 8 között zajló CES 2022-n kerülhet sor.

A frissítés azonban csak átmenetileg élvezheti a rivaldafényt, a szivárogtatók forrásai szerint ugyanis az Nvidia október környékén mutathatja be az Ada Lovelace-alapú RTX 40-es sorozatot. Ez 9 hónapos "ablakot" hagyna a SUPER modellcsalád és a generációváltás között, ami nagyjából megegyezne az RTX 20 SUPER és az RTX 30 piacra dobása között eltelt idővel.

Az RTX 40 tömeggyártása leghamarabb 2022 nyarán kezdődhet, így maradna néhány hónap a készletek felduzzasztására, bár nemrég maga az Nvidia elnöke nyilatkozott úgy, hogy 2022-ben is szűkös kínálattal számol.

A pletykát szokás szerint illik fenntartásokkal kezelni, ugyanakkor egyáltalán nem tűnik valószerűtlennek a felvázolt menetrend. Más kérdés, hogy mikor lesz ebből tisztességes fogyasztói áron megvásárolható hardver.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.