Hirdetés

Kétséges, hogy mennyire jó a SpaceX Starlink internetszolgáltatása



|

Alacsony válaszidejű, szélessávú internetelérést ígér a SpaceX Starlink, de az FCC-nek erős kétségei akadnak ezzel kapcsolatban.

Hirdetés

Az FCC nemrég arról adott ki tájékoztatót, hogy komoly kétségei vannak azzal kapcsolatban, hogy a SpaceX 100 milliszekundum alatti válaszidővel tud internetszolgáltatást biztosítani. Ez a fogyasztók számára is rossz hír, de a SpaceX sem kaphat akkora támogatást a félreeső helyeken lévő szélessávú kapcsolatos biztosítása okán. A SpaceX ezzel nem ért egyet, de nem biztos, hogy időben tudja bizonyítani az állítását. 

Hirdetés

Az FCC szerint az alacsony pályán keringő Starlink rendszert nem csak az orbitális magasság befolyásolja majd a válaszidőben, hanem egyéb tényezők is. A SpaceX szerint a félelem alaptalan, sőt, igazából 20 milliszekundumos válaszidő alá mennének, kábeles szinthez igazodva. 

A gond az, hogy a SpaceX mindezt működő hálózat nélkül nem tudja bizonyítani, ha pedig erre nem képes, a maximum támogatást sem kaphatja meg. A SpaceX jelenleg 480 műholddal rendelkezik, de fogyasztói szolgáltatása még nincs. Idén elvileg lehet, Észak-Amerikában és Kanadában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.