Hirdetés

Kevésbé zabálja majd az erőforrásokat a Google Chrome



|

Az úgynevezett lazy loading funkciónak hála kevésbé terheli majd a gépünket a Chrome böngésző a jövőben.

Hirdetés

A webdizájnerek által használható trükkök egyike az úgynevezett lazy loading, amelynek a lényege az, hogy csökkenti a készülékünkre küldött adatmennyiséget azért, hogy a weboldalak betöltése gyorsabb legyen. 

Hirdetés

Ennél az eljárásnál nem töltődik be minden elem, amikor meglátogatunk egy weboldalt, egyes tartalmak, általában a képek csak akkor jelennek meg, ha legörgetünk, és elérünk az adott részhez. Ha nem görgetünk le, akkor sosem töltődnek be. Mivel kevesebb tartalmat kell egyszerre betölteni, ezért hamarabb jelenik meg az, amit elsőként látunk. 

Az eljárás használata alapvetően a webfejlesztőkön múlik, de a jelek szerint a Google Chrome natív módon kínál majd ilyen funkciót a jövőben. A Bleeping Computer szerint ez a legújabb Canary előzetesben már támogatott

Természetesen a Chrome Canary egy kísérleti szoftver, vagyis tele van hibákkal, és napi használatra nem a legjobb választás. Az alábbi zászlókra navigálva viszont bekapcsolható az új funkció:

chrome://flags/#enable-lazy-image-loading
chrome://flags/#enable-lazy-frame-loading

A Google eredetileg a mobilos böngészőhöz tervezte ezt a funkciót, de úgy döntött, hogy az asztali szoftverbe is beépíti. A nyomtatáskor és a mentéskor persze a teljes oldalt feldolgozza a Chrome. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.