Hirdetés

Kevesebb iPhone-t adott el az Apple a vártnál, de nincs gond



|

Az Apple megint történelmi rekordot döntött, ekkora árbevétele még soha nem volt a cégnek.

Hirdetés

Miközben az Apple azt remélte, hogy az első pénzügyi negyedéves beszámolójának a közzététele után senki nem beszél tovább az iPhone X gyenge eladásairól, most még bonyolultabbá vált a helyzet. 

Hirdetés

Az Apple 2017 októbere és decembere között 77,3 millió iPhone-t tudott eladni, ami 61,6 milliárd dolláros árbevételt jelentett. Az elemzők 80,2 milliós eladásra számítottak. A tavalyi évben ez az érték 78,3 millió volt (rekord), vagyis éves szinten visszaesésről van szó. 

Gond azért nincs: az egy egységre eső átlagos árbevétel 797 dollár volt, jóval magasabb a várt 755,78 dollárnál. Mindez a szakértők szerint az iPhone X remek eladásaira utal (bár nehéz pontosat mondani, hiszen a hét egyik napján gyenge eladásokról van szó, a másikon pedig arról, hogy remekel a készülék). Egyes jelentések szerint az iPhone X gyártását 50 százalékkal is visszavehetik a második pénzügyi negyedévre. 

Az iPadekből származó árbevétel zsinórban harmadik alkalommal emelkedett, az Apple Watch pedig a valaha volt legjobb negyedévét zárta. 50 százalékkal több okosórát adtak el, mint korábban. Az Apple Pay, az iCloud és az Apple Music is rekordokat értek el. 

Az Apple a mostani negyedévre 60-62 milliárdos iPhone-eladással számol, ami alacsonyabb a várt 65,9 milliárdosnál. 

Az első pénzügyi negyedévben mindenesetre 88,3 milliárd dolláros árbevételnek örülhetett az Apple, ami nem csak történelmi rekord, de 13 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A cégnek már 285 milliárd dollár készpénztartaléka van. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.