Hirdetés

Kevesebb iPhone-t adott el az Apple, de jól megy az Apple Watch



|

Az Apple kiadta a legutóbbi negyedéves jelentését, amelyből kiderült, hogy az okosórák és a szolgáltatások piacán is sikeres a cég.

Hirdetés

Az Apple kiadta a legutóbbi negyedéves üzleti jelentését, amely alapján a negyedéves árbevétele 53,8 milliárd dollár, 1 százalékkal több, mint tavaly ilyenkor. Ez az Apple eddigi legsikeresebb júniusi negyedéve, a szolgáltatásokból származó bevételek rekordot döntöttek, és az okosórák is remekül fogynak. 

Hirdetés

Amerikában az eladások 25,1 milliárd dollárra rúgtak, Kínában viszont 9,6 milliárdról 9,2 milliárdra csökkentek, és Európában is mérséklődtek, 12,1 milliárdról 11,9 milliárdra. Japánban ugyanakkor 9,5 százalékos volt a növekedés. 

Az iPhone készülékek eladásai eközben éves szinten 13,1 százalékot zuhantak. Ezt kompenzálták a viselhető eszközök és a szolgáltatások. Mivel az Apple Watch, az AirPods és a HomePod egy kategóriában futnak a jelentésen belül, ezért azt nem tudni, hogy az Apple okoshangszórója mennyire sikeres. 

Az Apple a következő negyedév során az iPhone 11 modellekkel és a 16 hüvelykes MacBook Próval lendítheti fel a vásárlók érdeklődését, de nagy dolog lesz Amerikában az Apple Card indulása is, ami pedig az Apple Pay tranzakciókat is népszerűbbé teheti.

Tim Cook mindezek mellett külön elárulta, hogy az Intel modemes üzletágának felvásárlásával 2200 új és tehetséges alkalmazottat szereznek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.