Hirdetés

Kevesebb megfizethető készüléket gyárthat a Samsung



|

Az infláció miatt nagyobb szerepet kaphatnak a hajtogatós mobilok a Samsung kínálatában.

Hirdetés

Már több elemzőcég is rámutatott, hogy kiugróan gyenge év elé néz a globális okostelefonos piac, a szűk esztendőt pedig az Apple fogja a legkevésbé megsínyleni, miután a vastagabb pénztárcájú vásárlókra vadászva dominálja a prémium szegmenst.  

Az Android Headlines jelentése szerint a Samsung tanul a példából, és szintén a drágább készülékek irányába mozdulhat el, hogy átvészelje a szárnyaló inflációt kísérő keresletcsökkenést, amely elsősorban a megfizethetőbb, Galaxy A-szériás mobilokat sújtja.

Hirdetés

A lap azt írja, hogy a koreai óriás kész visszafogni az A-sorozatba tartozó modellek gyártását, méghozzá a várhatóan augusztusban debütáló hajtogatós újdonságok, a Galaxy Z Fold4 és a Z Flip4 javára. A Samsung ezekből állítólag már kétszer annyit - 7,1 millió helyett 15 millió darabot - szeretne eladni, mint a nagy sikernek számító jelenlegi generációból.

Mindezt annak ellenére, hogy az idei évre előirányzott 300 millió helyett már csak 270 millió készülékeladással számol a vállalat. Ha hihetünk a szóbeszédnek, a romló gazdasági helyzet miatt a Samsung raktáraiban már 50 millió eladatlan A-szériás mobil porosodik, míg a drágább modellek továbbra is jól teljesítenek, így logikusnak tűnik, hogy a jelenleginél nagyobb gyártókapacitást szenteljenek ezeknek.

Ez komoly váltás a cég stratégiájában, a Galaxy A-telefonok ugyanis hagyományosan az eladások motorjának számítanak, ám az Android Headlines úgy tudja, hogy a Samsung még a globális piacvezető pozícióját is kész feladni, ha cserébe többet értékesíthet a jövedelmezőbb hajtogatós készülékekből. Ebben a dinamikusan növekvő kategóriában ráadásul komoly lépéselőnye van a vállalatnak, több mint 80%-os piaci részesedéssel.

A Z Fold4 és a Z Flip3 a pletykák szerint augusztus 10-én mutatkozhat be a Galaxy Unpacked esemény keretében, amelyre kétévnyi online száműzetés után ismét fizikai formában kerülhet sor. A meghívókat azonban még nem küldték ki, így még semmi biztosat nem tudni a leleplezésről.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.