Hirdetés

Kevesebb mint 20 perc alatt elkapkodták a Starbucks NFT-it



|

Virtuális javakkal erősít a kávézólánc hűségprogramja.

Hirdetés

A pandémia alatt berobbant kriptoláz mérséklődése az NFT-k iránti keresletre is negatív hatással volt, amelyek kereskedelme tavaly nagyjából 90%-kal esett vissza, így még a leghíresebb nem helyettesíthető tokenek eladása is komoly kihívásnak bizonyult.

Ez azonban nem jelenti, hogy végképp harangoztak az NFT-biznisznek, most épp a Starbucks tokenjeinek sikere mutatja, hogy még mindig akadnak olyanok, akik szívesen költenek a blokklánc-alapú virtuális javakra.

Hirdetés

A CoinDesk ugyanis arról számolt be, hogy összesen 18 perc alatt elkapkodták azt a 2000 tokent, amit a kávézólánc a napokban dobott piacra, egyenként 100 dolláros (kb. 35 ezer forintos) áron. A "The Siren Collection" néven futó NFT-k a cég logóját alkotó szirén különböző verzióit ábrázolják, és a Polygon blokkláncon kerültek regisztrálásra. Aki nem szeretne pénzt költeni, egy jobb gombos kattintással, vagy mobilról egy hosszú nyomva tartással akár ingyen is letöltheti az alábbi mintát, de a tulajdonjoga persze így nem lesz az övé:

A tokenek a Web3-alapú Starbucks Odyssey hűségprogram részei. Ebben a tagok különböző kihívásokat, például kvízeket vagy vásárlásokat teljesíthetnek, melyekért cserébe "pecséteknek" hívott NFT-ket kapnak. Ezeket a Nifty Gateway nevű piactéren tovább is lehet értékesíteni, így még az sem kizárt, hogy a vásárlók végül keresnek a dolgon: egy eredetileg ingyenesen kiadott karácsonyi pecsét például nemrég 1769 dollárért (kb. 630 ezer forintért) cserélt gazdát.

A hűségprogram egyelőre béta üzemmódban működik, így csak meghívó birtokában vehetnek részt benne az érdeklődők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.