Hirdetés

Kevesebbszer zavar majd a Windows a frissítések miatt



|

A Microsoft minimalizálni akarja a Windows Update miatti váratlan újraindulások számát.

Hirdetés

A legtöbbször a Windows 10 egy üzenetet dob fel a képernyőre, amikor letölt egy fontos frissítést. Ebben megkérdezi, hogy szeretnénk-e rögtön telepíteni, vagy későbbre csúsztatnánk azt. Ha nem válaszolunk jól vagy időben, akkor a PC újraindulhat a frissítés miatt. Ez problémákat is okozhat, értelemszerűen. 

Hirdetés

A Microsoft szeretne javítani a helyzeten, és ezért mesterséges intelligenciával igyekszik megjósolni, hogy mikor lehetne megejteni kellemetlenségek nélkül az újraindításokat. 

A funkció már benne van a Windows 10 17723-as és 18204-es előzetes buildjeiben. 

A mesterséges intelligencia igyekszik pontosan megjósolni, hogy mikor alkalmas az eszköz újraindítása. Vagyis figyeli, hogy aktívan használjuk-e a Windowst, illetve visszaülünk-e a gép elé a következő percekben. 

A Microsoft szerint az eredmények már most biztatóak, és a modell gyorsan frissíthető a felhasználói visszajelzések és a gyakorlati tapasztalatok fényében. 

Az új verziókban egyébként 157 új emoji is van, illetve adott a virtuális gépek natív támogatása. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.