Hirdetés

Kezdenek beindulni a Mozilla pénzcsinálói, szép bevételre van kilátás



|

Akár hiszitek, akár nem, a Firefox böngésző mellett kínál egyéb szolgáltatásokat is a vállalat.

Hirdetés

Nincs egyszerű helyzetben a Mozilla Alapítvány, ahol 2020-ban komoly elbocsátások voltak, és a továbbra is népszerű Firefox böngészőjének sincs könnyű dolga a sok Chromium-alapú alternatíva mellett.

A vállalat tavaly 466 millió dolláros bevételt termelt az előfizetéseivel, a reklámozással, illetve a keresési partnerségeinek köszönhetően, ez utóbbihoz pedig bizony elég sok köze volt a Google-val kötött megállapodásnak is.

Hirdetés

Azonban a jelek szerint a Mozilla egyéb szolgáltatásai, így például a Mozilla VPN, a Firefox Relay Premium és a Pocket is kezdenek beindulni, amit egyértelműen jó hír lehet a vállalat számára. A hivatalos beszámoló szerint a 2021-es adatokról már azt olvashatjuk le, hogy az új szolgáltatásokból származó bevételek 150%-os növekedést mutatnak, és a teljes bevétel 14%-át teszik majd ki. Például csak a VPN-ből származó bevétel 450%-ot emelkedett 2020. és 2021. között.

Ám azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a Mozilla 2020-as bevételeinek 86%-át a Google-megállapodásnak köszönheti, és nyilván nem túl kellemes helyzet, hogy ilyen mértékben támaszkodik a vállalat a riválisra. A Firefox böngésző továbbra is jó alternatíva a Google Chrome és a Microsoft Edge mellett, de ennek ellenére a Mozilla várhatóan még jobban igyekszik majd előtérbe helyezni a többi szolgáltatását is a jövőben.

Nektek volt már szerencsétek a Mozilla Alapítvány bármelyik üdvöskéjéhez a Firefoxon kívül?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.