Hirdetés

Kezdhetsz aggódni, ha az Amazon felhőtárhelyét használod



|

Tíz évvel a bevezetése után végleges döntés született az Amazon Drive további sorsáról.

Hirdetés

Az online kiskereskedelemből meggazdagodott Amazon még 2011 tavaszán, a Google-t több mint egy évvel megelőzve indította útjára lakossági felhőtárhely-szolgáltatását, az Amazon Cloud Drive-ot, amely ma már egyszerűen csak Amazon Drive néven várja a felhasználókat.

A platform tehát 11 éve van jelen a piacon, az üzemeltető viszont most kihúzza a dugót, és záros határidőn belül kivezeti a piacról a Drive-ot, hogy egy szűkebb szolgáltatási területre koncentrálhasson.

Hirdetés

Az Amazon közleménye alapján a felhasználóknak egészen 2023 december 31-ig van idejük arra, hogy letöltsék a felhőben tárolt fájljaikat, az új feltöltéseket viszont csak 2023 januárjáig fogadja be a rendszer. Ennél is korábban, 2022. október 31-én törlik az Amazon Drive iOS-es és androidos alkalmazását. Ami pedig a későbbieket illeti, az Amazon a fotók is a videók tárolására fog koncentrálni, így ezeket a Drive elkaszálása után is biztonságban tudhatjuk majd a vállalat felhőjében.

"Megragadjuk a lehetőséget, hogy még inkább az Amazon Photos-ra összpontosítsuk erőfeszítéseinket, hogy ügyfeleinknek dedikált megoldást kínáljunk a fényképek és videók tárolására."

- írja az Amazon a Drive elkaszálásáról. Magyarán a vállalat a Google Photos és az iCloud Photo Library riválisának szánt szolgáltatását szeretné megerősíteni, amiben valószínűleg lényegesen nagyobb üzleti lehetőségek rejlenek, mint a fájlok tárolásában. Azoknak ugyan mindenképp rossz hír a stratégiaváltás, akik évek óta az Amazon Drive-ra támaszkodtak, őket viszont továbbra is tárt karokkal várja a Google Drive, a Microsoft-féle OneDrive, a Dropbox és a többi piaci szereplő.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.