Hirdetés

Ki fogja borítani a felhasználók nagy részét a TikTok újítása



|

Azt a csoportot érintik hátrányosan a szabálymódosítások, amelyik nélkül sehol sem lenne a platform.

Hirdetés

Az elsősorban a rövid videós tartalmai miatt népszerű TikTok az évek során nemcsak a felhasználói számát növelte rohamosan, de az elérhető funkcióit is megállás nélkül bővíti, amiről legutóbb a bevezetés előtt álló vásárlási lehetőség és a régen hiányolt dislike-gomb felbukkanása kapcsán írtunk.

A kínai ByteDance által üzemeltetett platform most egy közkedvelt funkcióhoz, az élő közvetítésekhez is hozzányúlt, egyszerre fokozva a biztonságot és feldobva a streameket.

Hirdetés

A legfontosabb változtatás, hogy november 23-ával kezdődően 16-ról 18 évre emelkedik az élő közvetítések használatához kapcsolódó korhatár, a streamerek pedig igény szerint a felnőttekre korlátozhatják a tartalmaik elérését, valamint keresőszavak segítségével is szűrhetik az eltávolítandó kommenteket.

"A globális közönségünk kiterjedtségét tekintve már most is fokozatos megközelítést alkalmazunk azon funkciók tekintetében, amelyekhez a közösségünk tagjai hozzáférhetnek az életkoruk alapján. A fiatalabb tinédzsereknek 16 évesnek vagy idősebbnek kell lenniük a közvetlen üzenetküldéshez, illetve 18 évesnél idősebbeknek a virtuális ajándékok küldéséhez és a bevételszerzési funkciók eléréséhez.

- idézi fel a TikTok közleménye a korábban meghozott elővigyázatossági intézkedéseket. Ami pedig a közvetítések felrázását illeti, a közösségi oldal bevezeti az ún. Multi-Guest funkciót, amellyel már akár 5 további felhasználót is behívhatunk a streamben való részvételre. A vendégek ilyenkor rácsos, vagy panelekre osztott elrendezésben jelennek meg. Az élőzés így nagyobb beszélgetésekre is alkalmas lesz, illetve hatékonyabbnak bizonyulhat a nézők aktivizálásában.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.