Hirdetés

Kiadta a felhasználók adatait a ProtonMail, letartóztatás lett a vége



|

Hiába hirdeti magát az egyik legbiztonságosabb e-mail-szolgáltatóként a cég, most mégis kiadtak személyes adatokat a hatóságoknak.

Hirdetés

Egyre több olyan szolgáltatás üti fel a fejét a piacon, amik abszolút biztonságot ígérnek, így ezek használatával sem a hackertámadásoktól, sem a különböző, kormány által működtetett szolgálatoktól nem kell tartania a felhasználóknak. A digitális levelezés terén a ProtonMail az egyik legnépszerűbb azok körében, akik szeretnék megtartani a titkaikat, de ez megváltozhat a közeljövőben, miután a rendvédelmi szervekkel együttműködve a cég kiadta pár felhasználó adatait, akiket le is tartóztattak.

Hirdetés

A letartóztatottak közt a Youth for Climate mozgalom tagjai vannak, akik 2020-ban és 2021-ben épületeket foglaltak el, az aktivistáik pedig ProtonMailen keresztül kommunikáltak. Bár az eset Párizsban történt, az ügyben az Europol is nyomozott, akik kötelezték a svájci kormányt (Svájcból üzemel a szolgáltatás), hogy lépjen fel az ügyben. Ezt követően kötelezték a ProtonMailt arra, hogy kezdjen el adatot rögzíteni az adott felhasználókról, így derült ki, hogy milyen eszközöket milyen IP-címről használtak.

A ProtonMail állítólag egyáltalán nem rögzíti a felhasználók IP címét (vagy bármilyen adatát) alapesetben, csak és kizárólag extrém törvénysértés esetén tesznek eleget az ilyen kéréseknek. A cég feje, Andy Yen próbálta kontextusba helyezni a dolgot, de sokan továbbra sem boldogok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.