Hirdetés

Kibékítené az androidos gyártókat a Google



|

A PAX programmal örökre véget vetne az androidos szabadalmi pereknek a Google.

Hirdetés

A szabadalmi perek teljesen megszokottá váltak az okostelefonos mezőnyben. A Google, az Apple, a Samsung, az HTC, a Nokia és a hasonló vállalatok rendre a bíróságon küzdenek a vélt szabadalmi jogsértések miatt. 

Hirdetés

A Google most igyekszik bizonyos mértékig véget vetni ennek a trendnek. Arra szeretné rávenni az összes androidos gyártót, hogy szálljon be a PAX (latinul béke) programba. A PAX program keretében a cégek aláírják, hogy az összes többi fél szabadalmi díjaktól mentesen kap licenceket az Android platform és a Google Applications területein, a jogosult készülékeken. 

A PAX valószínűleg még nyíltabbá teszi majd az Androidot, és kevesebb időt, valamint pénzt követel a tagoktól a szabadalmi ügyek rendezésére. A Google reméli, hogy a felszabadult erőforrásokat új ötletek megvalósítására fordítják. A PAX-hoz már csatlakozott a Google, a Samsung, az LG, a Foxconn, a HMD Global, az HTC, a Coolpad, a BQ és az Allview. 

Ezek a cégek összesen 230 000 szabadalommal bírnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.