Hirdetés

Kickstarteren a 8K-s VR-headset



|

Leghamarabb a jövő év elején jelenhet meg a 8K-s Pimax headset, amiből a Kickstarteren már most lehet foglalni.

Hirdetés

Az Oculus Rift és az HTC Vive VR-headsetekben közös, hogy egyaránt két darab 1080 x 1200-as kijelzőt használnak. A Windows kevert valóságára alapozó Acer, HP és Dell eszközökben pedig két 1440 x 1440-es panel található. 

Hirdetés

A Pimax fokozta a téteket, és a múlt havi IFA kiállításon olyan headsetet mutatott, amely már két darab 3840 x 2160-as kijelzőt használ. A Pimax 8K ezzel jóval magasabb felbontást garantál a jelenleg megszokottnál, ráadásul még 200 fokos látómezőt is ad. 

A rendszer 15 ms-os kijelzőket használ, 75 vagy 90 Hz-es képfrissítéssel. A csatlakozók között DisplayPort 1.4, jackcsatlakozó és USB 3.0 port akad. Persze egy erős PC is kell a headsethez, legalább 16 GB RAM-mal, egy Core i7-es processzorral és egy GeForce GTX 1080-as videokártyával. 

Az egyetlen probléma, hogy a Pimax 8K leghamarabb 2018 elején jelenhet meg. Aki szeretne egyet lefoglalni, annak érdemes támogatnia a Pimax Kickstarter-kampányát. Ez a héten indult el. 

A Pimax 8K mellett lesz egy olcsóbb, gyengébb felbontású kiadás is, két darab 2560 x 1440-es képernyővel, ami cserébe gyengébb PC-n is fut. 

Az első támogatók 349 dollárért juthatnak Pimax 5K-hoz, a Pimax 8K-ba pedig 449 dollártól fölfelé lehet beszállni. Persze a mozgáskövető kiegészítők és a bázisállomás nincsenek benne az árban. 

A jó hír az, hogy a kampány már jóval meghaladta a kitűzött 200 000 dolláros határt, ezért vélhetően valóban meg is jelenik a két headset - ha minden a tervek szerint halad tovább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.