Hirdetés

Kicsúfolta az Apple-t a Huawei



|

A Huawei a Face ID bakiját emlegeti, és azt ígéri, hogy a következő hónapban elhozza a valódi mesterséges intelligenciát.

Hirdetés

A remekül sikerült Mate 9 után a Huawei idén a P10-zel és a P10 Plusszal folytatta, hogy aztán október 16-án kiadja az új Mate 10-et, immáron a friss Kirin 970-es lapkával. Az SoC mellett a Mate 10 is nagyon ígéretes

Hirdetés

A Huawei több hete igyekszik felhívni a figyelmet az új chipre és a közelgő zászlóshajóra. A Galaxy Note 8 bemutatójakor például olyan hashtaggel reklámozta a Mate 10-et, amely arra utalt, hogy az jobb lesz a Samsung idei csúcskészülékeinél. 

Most az Apple-nek csapott oda a Huawei, amely kigúnyolta az almás céget a Face ID kudarca miatt. 

Mint emlékezetes, az Apple az iPhone X bemutatója közben hibázott a Face ID arcfelismerő rendszerrel, Craig Federighi pedig igen ideges volt, amikor az iPhone X többször sem ismerte őt fel nézők milliói előtt. 

A Huawei az A11 Bionic chip neurális engine-jét kritizálja - ez kezeli a gépi tanulásra épített algoritmusokat, amelyek a Face ID, az AR-appok és az animoji mögött állnak. 

A Kirin 970-es lapka saját neurális feldolgozó egységet is kapott, a Huawei szerint ez sokkal többre képes, mint amit az iPhone X kínál. 

Érdekesség, hogy a Huawei EMUI 5.0 kezelőfelülete gépi tanulással elemzi a felhasználók szokásait, és fordítja az erőforrásokat a jobb élményre. Ennek eredményeképp a felület használatakor és az appok indításakor soha nem lassul be vagy akad meg a Mate 9, P10, P10 Plus, mindezt pedig a készülékek tulajdonosai a gyakorlatban is igazolták: az újítás működik, hosszú hónapok után is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.