Hirdetés

Kiderülhetett, mit tud majd az iPhone 15 Pro új gombja



|

Úgy tűnik, hogy a cupertinóiak nem hiába nyugdíjazzák az ikonikus némító kapcsolót.

Hirdetés

Jó ideje keringenek a pletykák arról, hogy az ősszel érkező iPhone 15 Pro és Pro Max/Ultra egy érintésérzékeny, rezgőmotoros visszajelzésekkel támogatott felületre cseréli a fizikai hangerőgombokat, újabban pedig már a 2007-es eredeti iPhone óta alkalmazott hangerőkapcsolót (mute switch) is búcsúztatják a szivárogtatók.

Ennek helyét szintén egy haptikus gomb veheti át, most pedig kiderülhetett, hogy milyen szerepet tölt majd be.

Hirdetés

A MacRumors Forum egy felhasználója, aki korábban az iPhone 14 Pro új szenzorszigete kapcsán is jól értesültnek bizonyult, ezúttal az új gombról véli tudni, hogy személyre szabható funkciókat társíthatunk majd hozzá, hasonlóan a tavaly megjelent Apple Watch Ultra Művelet (Action) gombjához.

A fórumozó sajnos nem részletezte, hogy mely képességekből állhat a repertoár, de olyan lehetőségek jöhetnek szóba, mint például a némítás, a Fókusz üzemmódok aktiválása, a zseblámpa, az alacsony töltöttség üzemmód és így tovább. Ezek egy részét egyébként az iOS 14-ben debütált Koppintás hátul nevű funkcióval is aktiválhatjuk, ám ez messze nem olyan kényelmes és konzisztens megoldás, mint egy dedikált gomb.

A belsős forrásra hivatkozó szivárogtató szerint az Apple egy új, energiatakarékos mikroprocesszort alkalmaz majd, melynek köszönhetően a haptikus gombok egy ideig még akkor is működni fognak, ha a telefon lemerül, vagy kikapcsoljuk. Ami az iPhone 15 széria alapmodelljeit, vagyis az iPhone 15-öt és a 15 Plust illeti, az eddigi beszámolók alapján ezeken továbbra is megmaradnak a fizikai gombok, így még akkor sem tűnik el a régi dizájn, ha telibe találnak a Prót és a Pro Maxet érintő pletykák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.