Hirdetés

Kiderülhetett, pontosan mire lesz jó az iPhone 16 Pro új gombja



|

A jövőre érkező iPhone 16 Pro és Pro Max egyel több gombot tartogathatnak nekünk, méghozzá egy nagyon behatárolt céllal.

Hirdetés

A 2017-ben piacra dobott iPhone X-szel az Apple sikeresen eltüntette a Home-gombot az iPhone-ok előlapjáról, azóta pedig újra és újra szárnyra kap a pletyka, hogy idővel az almás mobilok oldalán megmaradt fizikai gomboknak is búcsút inthetünk.

Ez azonban még mindig nem történt meg, hiszen az iPhone 15 Prón és Pro Maxen debütált Művelet gomb is hagyományos maradt. Egyelőre úgy tűnik, hogy a jövőre érkező iPhone 16 Pro/Pro Max-szérián sem változik a helyzet, cserébe viszont a cupertinóiak egy új érintésérzékeny felületet is hozzádhatnak a repertoárhoz.

Az elmúlt hónapok során több jelentés is arról számolt be, hogy a 2024-es csúcsmobilok egy ún. "Capture", vagyis Rögzítés néven futó gombot is kapnak, amely teljes egészében haptikus visszajelzésen alapul, vagyis nem egy klasszikus, mozgó gomb, hanem a titán-alu ötvözet keret mögé beépített rezgőmotor idézi majd elő a lenyomás érzetét.

Hirdetés

Az újdonság kapcsán eddig csak a név volt ismert, amiből arra következtethettünk, hogy egy dedikált kamerás gombról van szó, fotós és a videós funkciókkal. A Bloomberg szerzője, Mark Gurman azonban a legújabb jelentésében arról ír, hogy a Capture-gomb kizárólag a videózás célját fogja szolgálni. Kétségtelenül érdekes elképzelés, ugyanakkor illik a képbe, mivel az elmúlt években az Apple látványosan rágyúrt a Pro-készülékek vonatkozó funkcióira, afféle videós tartalomgyártói mindeneseként pozicionálva őket.

Gurman beszámolója mindazonáltal csak szőrmentén említi az iPhone-t, szerinte ugyanis a 2024-es évben elsősorban a viselhető eszközökre fog koncentrálni a gyártó. Az elemző úgy tudja, hogy ennek jegyében már január-február környékén befuthat a Vision Pro AR/VR headset, az Apple Watch új egészségügyi funkciókkal és megújult dizájnnal támad, az AirPods 4 pedig két rögtön két kivitelben kerül majd boltokba, amelyek mellett az AirPods Max fejhallgató is frissülni fog.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.