Hirdetés

Kiderült, hogy tényleg érkezik-e az OpenAI és Jony Ive MI-telefonja



|

Egy korábbi pletyka szerint a ChatGPT fejlesztője és az Apple egykori tervezője egy új mobilt készülnek piacra dobni.

Hirdetés

Az iPhone-ban és a ChatGPT-ben az a közös, hogy ugyan a saját műfajában egyikük sem volt világelső, ám a megjelenésükkel sikeresen popularizálták az okostelefonokat és a nagy nyelvi modellekre épülő chatbotokat, így megkerülhetetlen tényezővé váltak a piacon.

Ezért is volt izgalmas a The Financial Times két hete napvilágot látott beszámolója, amely arról rántotta le a leplet, hogy a ChatGPT mögött álló OpenAI az Apple legendás tervezőjével, a többek között az iPhone-t is megálmodó Jony Ive-val készíthet egy új, AI-fókuszú okostelefont.

Hirdetés

A felek részéről akkor még nem érkezett reakció a pletykára, az OpenAI vezérigazgatói posztját betöltő Sam Altman azonban nemrég a The Wall Street Journal technológiai konferenciájának vendége volt, ahol az Ive-val való együttműködés témájára is reflektált. A vezető nem cáfolta kimondottan, hogy kapcsolatba léptek az Apple-t még 2019-ben elhagyott tervezővel, de ha még így is van, semmit sem fognak elkapkodni:

"Azt hiszem, hogy van itt valami nagyszerű dolog, de még én sem tudom, mi az. Nem érdekel, hogy megpróbáljam felvenni a versenyt az okostelefonnal. Fenomenális abban, amit csinál."

- válaszolta Altman a beszélgetést vezető Jonna Sternnek, azt is hozzátéve, hogy az OpenAI hardveres fogyasztói eszközöket érintő munkája nagyon kezdeti fázisban van. Magyarán nem érdemes fél lábon állnunk a Jony Ive által tervezett ChatGPT-telefonra várva, ha pedig lesz is ilyen, az OpenAI nem akarja vele fenekestől felforgatni a műfajt.

A vállalat óvatossága persze maximálisan érthető, hiszen a mobilos piacba korábban már az olyan szereplőknek is beletört a bicskájuk, mint a Microsoft, a szebb napokat látott BlackBerry vagy az Android atyjaként ismert Andy Rubin, aki néhány éve az iPhone-gyilkosnak kikiáltott, ám végül hatalmasat zakózó Essential Phone-nal próbálkozott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.